VVD iCafé over veiligheid met o.a. Arjen Littooij

Archieffoto eerder iCafé van de VVD
Foto: PR VVD Goeree-Overflakkee

Op dinsdag 29 juni organiseert de VVD Voorne aan Zee, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee weer een politiek iCafé. Deze keer gaat het over ‘veiligheid op de drie eilanden onder Rotterdam’.

Veiligheid is een thema waar iedereen mee te maken heeft. Veiligheid op straat, corona, criminaliteit of ondermijning. Maar ook brandveiligheid, ambulancezorg en nog veel meer. Tijdens het iCafé Veiligheid laten drie deskundigen hun licht schijnen over dit thema. Zij doen dit allemaal vanuit hun eigen invalshoek.

Sprekers

Allereerst is Arjen Littooij aan de beurt. Hij is de directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Littooij zal ingaan op de uitdagingen qua ambulance- en brandweertaken in de regio. Ook bespreekt hij het effect dat het coronavirus hierop heeft.

Vervolgens is het de beurt aan VVD Tweede Kamerlid Ulysse Ellian. Hij zal ingaan op het thema criminaliteitsbestrijding en ondermijning. Dit laatste betekent dat de boven- en onderwereld met elkaar verweven raken. Dat heeft grote effecten op de leefbaarheid en veiligheid in gemeenten.

Tot slot zal Christian Nagtegaal spreken. Hij is beleidsadviseur openbare orde en veiligheid van de gemeente Westvoorne. Nagtegaal zal ingaan op het veiligheidsbeleid vanuit gemeentelijk perspectief. Denk hierbij aan de inzet van boa’s, de veiligheidsrisico’s en veiligheidsplannen.

Praat mee

Na deze sprekers is het tijd om samen in gesprek te gaan over het thema veiligheid. Wil je hierbij aanwezig zijn, een vraag stellen of gewoon meeluisteren? Meld je dan aan via de website van de VVD Goeree-Overflakkee.