Wethouder Bruggeman opent nieuwe MEE-locatie

Foto: Wim van Vossen

Groot feest in Middelharnis. Daar werd op vrijdag 28 mei de nieuwe locatie van MEE-locatie geopend. Dat werd gedaan door wethouder Bruggeman en Michiel van der Vlies van MEE Plus.

De onafhankelijke cliëntondersteuners van MEE gaan vanuit deze nieuwe locatie hun zorg en ondersteuning bieden. Dit betekent dat zij geen onderdeel meer zijn van Team Jeugd en Gezin van de gemeente. Wel blijven de cliëntondersteuners en Team Jeugd en Gezin nauw met elkaar samenwerken.

Een eigen team

MEE is de onafhankelijke specialist voor mensen met een (onzichtbare) beperking. De cliëntondersteuners staan naast de cliënt, denken mee en zijn pas tevreden als de juiste zorg wordt geboden. Het onafhankelijke karakter van de dienstverlening betekent dat zij niet gebonden zijn aan instanties. Dat houdt in dat de zorg en/of ondersteuning onafhankelijk kan worden aangeboden.

Om dit onafhankelijke karakter te behouden is ervoor gekozen om hen een eigen team te laten vormen. Zij doen dit vanuit naam de van stichting MEE Plus. Dit betekent dat zij per 1 juli 2021 officieel geen onderdeel meer zijn van het Team Jeugd en Gezin. Voorafgaand daaraan zijn zij verhuisd van het gemeentehuis naar een centrale locatie. Deze is gevestigd in de Dillenburg aan de Juliana van Stolberglaan 19 in Middelharnis. Hier is ook het CJG gevestigd. Bestaande cliënten zijn op de hoogte gesteld van de verandering.

Hulpvragen en contact

Inwoners van Goeree-Overflakkee met een hulpvraag kunnen contact opnemen met het servicebureau van MEE Plus. Zij zijn te bereiken via 0181-33 35 07 of stuur een e-mail naar [email protected].