Binic Vreugde sluit zich per 1 juni aan bij de VVD

Foto: Sam Fish

Raadslid Binic Vreugde sluit zich per 1 juni aan bij de gemeentelijke fractie van de VVD. Dat is besloten na een overleg tussen de twee partijleiders.

Vorig jaar besloot Vreugde zich af te splitsen van de partij Vitale Kernen Goeree-Overflakkee. Hij nam zijn zetel mee en ging verder als zelfstandig raadslid onder de naam Partij Vol Vreugde. Het was een moderne en liberale lokale partij.

In de afgelopen periode heeft Binic Vreugde nagedacht over zijn positie binnen de gemeenteraad.

Overeenkomsten met de VVD

“Ik heb de afgelopen periode gemerkt dat mijn politieke visie erg goed overeenkomt met die van de VVD,” zegt Vreugde. “Het liberale gedachtengoed van onder andere vrijheid, verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid delen we. Het leek me dan ook een goed idee om onze krachten te bundelen. Daarom heb ik mij aangesloten bij de VVD Fractie. Op deze manier kunnen we het liberale gedachtengoed nog duidelijker naar voren brengen.”

Na overleg is besloten dat Binic zich per 1 juni zal aansluiten bij de VVD fractie in de gemeenteraad. De Partij Vol Vreugde zal daarmee worden opgeheven. De VVD telt daarmee voortaan vier zetels in de raad.