Goedereede krijgt eigen Goereese Streekrun

Foto: Sam Fish

De Flakkeese Streekrun in Middelharnis zit nog vers in het geheugen. Toen renden en wandelden 250 deelnemers door Middelharnis. Maar het is tijd voor een nieuwe editie en wel door Goedereede!

Door Sam Fish

“Goedereede ligt op Goeree, een ander deel van het eiland. En dus wordt het een Goereese Streekrun,” legt Bertrand van den Boogert uit. Hij organiseert het evenement namens het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Maar dat doet hij natuurlijk niet alleen. Net als bij de Flakkeese Streekrun heeft hij de handen ineen geslagen met AV Flakkee, GO Sports 2020 en fitr wat onderdeel is van Adviesgroep de Vogel. “Het was een mooie samenwerking de vorige keer en het smaakte echt naar meer. Dus we doen het gewoon nog een keer.”

Sportend langs de geschiedenis

AV Flakkee heeft wederom twee routes uitgezet van ongeveer 5 en 10 kilometer. De start én finish zijn op de Markt en onderweg kom je langs historische locaties. Zo loop je langs plekken waar heksen zijn verbrand. Je komt langs het huis waar de enige Nederlandse paus heeft geslapen. Je gaat langs de vroegere Romeinse handelshaven. En je komt op de plek waar Goereese vrouwen een heel leger hebben verslagen.

De geschiedenis komt tijdens de Streekrun tot leven en is zeker niet saai!

Mooie samenwerking

“Ik ben blij dat we een vervolg kunnen aanbieden, mede namens GO Sports 2020,” zegt Ben de Neef. “Bertrand en ik hoefden na de succesvolle eerste editie niet lang na te denken om de verschillende partijen weer te benaderen. Het was een fijne samenwerking en ik ben blij dat zeker onze hoofdsponsor Adviesgroep de Vogel met fitr met ons door wil.”

En ook AV Flakkee is blij om weer aan te kunnen haken. “Natuurlijk kijken we er heel erg naar uit om weer fysieke wedstrijd te mogen organiseren, maar dit is ook enorm leuk om te doen. Het succes van de eerste editie in Middelharnis geeft goede energie om door te gaan. De routes zijn dan ook echt weer de moeite waard,” laat Jannie Braber van AV Flakkee weten. “Met deze Streekruns laten we zien dat een rondje hardlopen of wandelen ook gewoon leuk kan zijn. Je kunt ervan genieten en dat hoeft niet per se op een razendsnel tempo. Er is voor iedereen wel wat te beleven op de routes.”

Fitr

En ook Adviesgroep de Vogel is weer aangehaakt met hun initiatief fitr. “Zonder hen kunnen we dit niet organiseren,” laat Bertrand weten. “De Vogel is onze hoofdsponsor en daar zijn we super blij mee.”

“Als lokale onderneming werken we graag samen met andere bedrijven, stichtingen en verenigingen. Daarmee willen we ook sportieve en gezonde evenementen stimuleren,” laat Adviesgroep De Vogel weten. “De Streekrun is een mooi voorbeeld van hoe je sport, cultuur en het bedrijfsleven samenbrengt. Als hoofdsponsor zijn we dan ook blij dat we ons steentje mogen bijdragen aan dit evenement. Het past mooi in het straatje van fitr. Daarmee willen we particuliere ondernemers en bedrijven stimuleren om in beweging te komen. We willen hen laten ontdekken hoe fijn het is om je fit te voelen. Dat sluit heel goed aan bij de Streekrun!”

Doe je mee?

Net als bij de Flakkeese Streekrun kun je al meedoen voor € 7,50 per persoon. Je kunt de routes zowel wandelen als rennen tussen 11 en 26 juni. “Doordat de vorige editie binnen twee dagen uitverkocht was, hebben we nu iets meer plaatsen mogelijk gemaakt. In plaats van 250 kunnen nu 300 mensen meedoen aan het evenement.”

Aanmelden voor de run kan via de website van het Streekmuseum. Kies daar voor de categorie ‘inschrijven’ en daar is de Goereese Streekrun te vinden. Na aanmelding krijg je via de mail de routes doorgestuurd. In diezelfde mail staat ook meer informatie over de historische plekken waar je langs loopt. En na afloop krijg je natuurlijk weer een unieke medaille thuis afgeleverd met een extra verrassing erbij.

Fotowedstrijd

Maar dat is nog niet alles. Net als vorige keer is er ook nu een fotowedstrijd gekoppeld aan de Streekrun. Maak onderweg op één van de historische locaties een leuke, grappige of mooie foto en stuur deze in naar [email protected]. De leukste, grappigste of mooiste inzending wint een echt Flakkees pakket, samengesteld door het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.