Digitale informatieavond over bioboardfabriek

Foto: Sam Fish

Er is al een tijdje een hoop te doen over de mogelijke komst van een bioboardfabriek van Comgoed in Oude-Tonge. Op woensdagavond 28 april is hierover een digitale bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst wordt er gesproken over de mogelijke komst van de fabriek. Het is voor inwoners hierbij mogelijk om in te spreken, vragen te stellen of mee te debatteren. Vragen kunnen vooraf ingediend worden, maar ook de chatfunctie is hiervoor beschikbaar.

Bioboardfabriek

In de raadsvergaderingen op 8 en 13 april is gesproken over de mogelijke komst van een composteerinrichting en bioboardfabriek. Deze zou moeten komen op het Bedrijvenpark Oostflakkee in Oude-Tonge. Tijdens de behandeling van dit onderwerp is gevraagd een informatiebijeenkomst te organiseren. Veel inwoners van het eiland zijn het namelijk niet eens met de komst van die fabriek. Er was zelfs een petitie opgezet om het tegen te houden.

Informatiebijeenkomst

De digitale bijeenkomst over de fabriek in Oude-Tonge vindt plaats op woensdag 28 april. Deze duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden via Microsoft Teams. Het programma van de bijeenkomst is als volgt.

  1. Opening door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.
  2. Toelichting op de aanvraag Omgevingsvergunning door de heer F. Franzen. Hij is mede-directeur en eigenaar van Comgoed Beheer BV.
  3. Gelegenheid tot het stellen van vragen.
  4. Sluiting door burgemeester Ada Grooteboer-Dubbelman.

De avond is live te volgen via de raadsinformatiepagina van de gemeente.