Koningsdag vieren we dit jaar wederom thuis

Foto: Nieuws.nl

De Koning is morgen, dinsdag 27 april, jarig en dat moet gevierd worden! Dat doen we echter wel thuis dit jaar.

Door Sam Fish

Voor het tweede jaar op rij wordt Koningsdag een echte Woningsdag. Tuintjesmarkten zijn verboden, want hoe onschuldig het ook lijkt, je haalt toch mensen naar een bepaalde locatie. Dat maakt het een evenement en dat is verboden. De gemeente geeft hiervoor dan ook geen toestemming.

Wat kan wel?

Er is dus maar weinig dat we kunnen doen om Koningsdag te vieren. Daarom kijken we liever naar wat er wel kan. Zo is er een landelijke programma voor Koningsdag 2021. Het thema dit jaar is ‘saamhorigheid’. Daarin is ook een rol weggelegd voor de beiaardiers. Het programma hiervoor is te vinden op de website van de Oranjebond.

De koning en zijn gezin trekken op dinsdagochtend door Eindhoven. Dit wordt zoals elk jaar live uitgezonden op diverse zenders. Ook daar kun je dus naar kijken.

Videoboodschap van de burgemeester

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman zal zich laten horen en zien in een videoboodschap. Vanaf de toren in Goedereede zal zij de gedecoreerde eilanders en de koning feliciteren. Deze video is vanaf ’s ochtends vroeg te zien hier op onze website.

Ook is de gemeente benieuwd hoe jij Koningsdag thuis viert. Maak op 27 april een feestelijke foto of video en mail deze naar [email protected]. De foto’s worden verzameld en vermaakt tot speciale collage die in de krant wordt gedeeld. Kijk voor inspiratie voor de Woningsdag op www.koningsdagthuis.nl.