Verkeersveiligheid dag 2015 Sommelsdijk

Foto: Pixabay

Op donderdag 24 september 2015 bezoeken zo’n 325 leerlingen van basisscholen uit Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Sommelsdijk en Stad aan ’t Haringvliet de Verkeersveiligheid dag Goeree-Overflakkee.

Rondom en in Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk worden de hele dag verschillende activiteiten georganiseerd waarbij leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer. De nadruk ligt daarbij op “zelf ervaren” en het eigen verkeersgedrag.

Lees ook: Exoduskerk gaat voor groene energie

De leerlingen kunnen hun fietsvaardigheden oefenen op een parcours, voeren opdrachten uit rondom het thema Alcohol en drugs in het verkeer en het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid geeft een demonstratie van de remweg van een auto. De verkeerskennis wordt op verschillende manieren getest en de kinderen brengen een bezoekje aan de politie.

De “Verkeersveiligheid dag” wordt “georganiseerd in opdracht van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) van Goeree-Overflakkee. De RPV voert jaarlijks onder het motto “Maak Van De Nul Een Punt” verschillende verkeersveiligheidsprojecten uit voor alle leeftijden zoals lesmodules in het Voortgezet Onderwijs, SCOOT-mobielcursussen en de Praktijkdagen Jonge Automobilisten. Hiermee streeft de RPV naar 0 verkeersslachtoffers.

Lees ook: PCOB krijgt journalistieke les van NOS en 1 Vandaag

 

Reacties