Na nummer 9 komt… TOF Magazine 9,5!

Foto: Trots op Flakkee

2020 zou voor Trots op Flakkee een bijzonder jaar worden. De tiende editie van het blad zou feestelijk gelanceerd worden. Maar helaas.

In plaats daarvan werd 2020 een bijzonder jaar door een minder leuke reden. De plannen voor de jubileumeditie zijn meerdere keren uitgesteld. Maar het TOF-bestuur vond het toch eigenlijk wel te lang duren. Iedereen is namelijk wel toe aan iets TOFs op dit moment.

Omdat alles even ‘anders is dan anders en het feestje in de ijskast staat, komt er gewoon een editie 9.5. Een ludiek idee, maar zeker niet minder TOF. Het magazine is vanaf nu verkrijgbaar!

Lokale ondernemers steunen

TOF magazine bestaan alleen doordat lokale ondernemers een bijdrage leveren. Zij dragen op eigen wijze de stichting een warm hart toe. Het bestuur van TOF vond het niet gepast om in deze voor veel ondernemers lastige tijd aan te kloppen voor een financiële bijdrage. Dat is dan ook niet gebeurd. De spaarcenten zijn bij elkaar gelegd voor deze ‘andere editie’. Het is een cadeautje geworden voor de trouwste sponsors. Zij ontvingen de afgelopen week allemaal een flinke stapel TOF magazines. Die mogen zij onder eigen voorwaarden, maar wel kosteloos, verspreiden onder hun klanten.

TOF hoopt op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan een ‘boost’ van afspraken bij lokale winkeliers. Denk aan bestellingen bij restaurants en aanloop voor dienstverlenende bedrijven.

Pieken en dalen

Het thema van TOF 9,5 is ‘Pieken en dalen’. Op de cover staat Noah Speelmann, een geboren en getogen Oude-Tongenaar. Hij is een belangrijke man achter het succes van zangeres Davina Michelle. Hij speelt in normale tijden de sterren van de hemel op grote poppodia en festivals. En hij heeft zelfs opgetreden in De Kuip. Zijn doel is om meer talenten wereldberoemd te maken.

Verder zijn in het magazine verhalen te lezen over (golf)surfen, de eilandelijke brommerclub en bijgeloof. Je krijgt zelfs een kijkje in het atelier van Jaap Reedijk! Uiteraard ontbreekt ook de vaste bijdrage van Pau niet.

Anders dan anders

Editie 9,5 is anders dan anders, maar zeker niet minder leuk! Omdat het een halve editie is, is er ook gekozen voor een half formaat. Gelukkig heeft het wel het dubbele aan inhoud! Twee keer zo lang genieten dus. Echter komt deze editie in een lagere oplage, namelijk 2500 in plaats van 5000. Daarbij is het magazine ook alleen maar te krijgen bij de sponsors. De openbare verspreidpunten als de bibliotheek en het VVV kantoor hebben dus geen exemplaren liggen.

TOF magazine is ook te lezen bij de meeste kappers en zorgaanbieders op het eiland. Alle sponsors zijn te vinden op de website van Trots op Flakkee. Half april wordt het magazine ook digitaal aangeboden op die website.