Collecterooster Goeree-Overflakkee maart

Foto: Gerard Til

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voor de gehele maand maart staan er collectes op het programma. Voel je niet verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Jantje Beton 

Van zondag 7 tot en met zaterdag 13 februari is de eerste collecte van de maand. In deze week kunnen er vrijwilligers van Jantje Beton aanbellen voor een collecte. Deze stichting zet zich in voor kinderen en dan vooral het spelen. Want elk kind zou vrij (buiten) moeten kunnen spelen, maar dat is niet altijd even vanzelfsprekend. De collecte is in samenwerking met sportclubs en organisaties. De helft van de opbrengst gaat naar hun eigen clubkas en de andere helft naar Stichting Jantje Beton. Twee vliegen in één klap en ze zorgen er allebei voor dat kinderen lekker actief bezig kunnen zijn met andere kinderen.

Amnesty International

De tweede collecteweek deze maand loopt van zondag 14 tot en met zaterdag 20 maart. Deze collecteweek is gereserveerd voor Amnesty International. Deze organisatie maakt zich hard voor de mensenrechten over de hele wereld. “Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld tot de doodstraf of zonder eerlijk proces. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies.” Amnesty International doet er alles aan om dat tegen te gaan.

ReumaNederland 

En de laatste week van de maand komen er collectanten langs voor ReumaNederland. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. ReumaNederland geeft geld voor werenschappelijk onderzoek naar medicatie en behandelmethoden. Ze geven informatie en voorlichting en ze behartigen de belangen van mensen met reuma. Zonder donaties kunnen ze dit niet doen, want voor inkomsten zijn ze volledig afhankelijk van giften, donaties en nalatenschappen.