Eilandelijke talkshow ‘Met Mekaere’ start op 6 maart

Foto: Jaap Reedijk

Het eiland barst van het jonge talent op het eiland. Maar hoe gaat het met hen? Stichting Come Together laat het allemaal zien tijdens hun nieuwe talkshow!

Hoewel er dus enorm veel creatief talent rondloopt op het eiland, weten niet veel mensen van hun bestaan af. En dat komt vooral doordat er geen platform voor creatief jong talent bestaat. Of bestond, eigenlijk, want Stichting Come Together brengt daar verandering in!

Stichting Come Together

Stichting Come Together is een nieuwe culturele stichting in Oude-Tonge. Zij focussen zich vooral op jonge kunstenaars op het eiland. Hun doel? Jongeren de mogelijkheid bieden om zichzelf verder te ontwikkelen. Maar ook om contacten op te doen in de creatieve sector. En vergeet dat podium niet om de talenten te kunnen laten zien.

Talkshow

Het is op dit moment erg lastig om talenten te laten zien. Galerijen en poppodia zijn dicht en dus is dat podium op dit moment ver te zoeken. Daarom komt de stichting met een eigen talkshow, genaamd ‘Met Mekaere’. Hierin gaan ze in gesprek met jong talent en dat alles onder leiding van tafelheer Jaouad Dikri, radio-dj bij FunX.

De eerste aflevering van ‘Met mekaere’ is te zien op zaterdag 6 maart. In deze aflevering schuiven fotograaf Jaap Reedijk, zangeres Amber van Opijnen en beeldend kunstenaar Cheyenne van Alphen aan voor het gesprek. Zij spreken samen over het belang van kunstbeoefening en hoe het gesteld is met de kunst voor en door jongeren op Goeree-Overflakkee. De tweede aflevering is te zien op 20 maart. Dan zijn theatermaker Liam Noordzij, beeldend kunstenaar Anika de Werk en gitarist Nouri Yetgin te gast.

Facebook

Ben je benieuwd naar de talkshow en de gasten die aanschuiven? Houd dan de Facebookpagina van de stichting in de gaten. Hier zal de eerste talkshow op zaterdag 6 maart om 12.00 uur live gaan. Deze is daarna ook terug te kijken op het YouTubekanaal van de stichting.