Gemeente geeft update over legen blauwe container

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De sneeuw heeft een hoop verwarring gezaaid als het gaat om de afvalinzameling op Goeree-Overflakkee. Het een en ander loopt deze maand even anders.

Door Sam Fish

Zo zou op veel plaatsen de blauwe container met het oud papier deze week geleegd worden. Echter is er door de sneeuw voor gekozen om deze week alleen de groene container te legen op het eiland. De blauwe container verschuift naar volgende week. En dan komt de bruine container te vervallen. Die wordt dan pas weer opgehaald in de eerste week van maart.

Update blauwe container

Er was echter nog geen duidelijkheid over de precieze planning voor de blauwe container. Die planning is er nu echter wel. De inzameling van het oud papier gaat gebeuren in de week van 15 tot en met 19 februari. Dat geldt voor alle dorpen waar dat deze week eigenlijk zou gebeuren én voor de dorpen waarin het in de week van 22 februari opgehaald zou worden.

De dag in de week blijft hetzelfde. Dus wordt het oud papier bij jou altijd opgehaald op donderdag, dan is dat volgende week ook het geval.

Op een rijtje

Het kan zijn dat je nu wel het spoor bijster bent. Daarom nog even duidelijk op een rijtje:

  • Zou de blauwe papiercontainer deze week (8 t/m 12 februari) geleegd worden? Dat verschuift naar precies een week later.
  • Zou de blauwe papiercontainer volgende week (15 t/m 19 februari) geleegd worden? Er verandert niets.
  • Zou de blauwe papiercontainer nog een week later (22 t/m 26 februari) geleegd worden? Dat verschuift naar precies een week eerder.
  • Is de eerstvolgende inzameldag voor oud papier en karton pas in maart? Er verandert niets.
  • De GFT container wordt niet geleegd, die wordt voor één keer overgeslagen.

Afvalkalender vervalt

Normaal gesproken kun je in de app van de gemeente zien welke container wanneer aan de beurt is. Doordat het nu allemaal even anders loopt is daar dus niets in te zien. Maar daarnaast komt de afvalkalender van de gemeente ook te vervallen per 1 april. Ze stappen dan over naar de afvalkalender van de RAD. Die is te vinden in de app van de RAD en dus niet in de app van de gemeente.

De app van de RAD is gratis te downloaden voor Apple en Android.