Collecterooster Goeree-Overflakkee februari

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voor de gehele maand maart staan er collectes op het programma. Voel je niet verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Hersenstichting

De enige collecte deze maand is van 1 tot 6 februari. De rest van de maand is er geen collecte in verband met de krokusvakantie. Die loopt niet overal gelijk en dus wordt er de volledige periode niet gecollecteerd.

In de eerste week van de maand wordt er dus wel gecollecteerd op het eiland. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van de hersenstichting. De hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen. Het doel is om zoveel mogelijk levens te redden en herstellen.

Overigens wordt er niet fysiek gecollecteerd, maar kun je online doneren. De vrijwilligers die normaal gesproken aan de deur komen, krijgen dit jaar een digitale collectebus. En daarnaast kan iedereen een online collectebus aanmaken, jij dus ook! Kijk voor meer informatie hierover op de website van de hersenstichting.