Gemeente GO bedankt de zorg met streekpakketten

Foto: © Wim van Vossen Fotografie

Deze week krijgen ruim 4500 zorgmedewerkers een streekpakket uitgereikt. Dit is om hen extra in het zonnetje te zetten voor het werk tijdens de coronapandemie.

De gemeente heeft er bewust voor gekozen om de actie in januari te doen. Het is een donkere en koude maand en kan wel wat vrolijkheid gebruiken. Ook is er besloten om grotere pakketten samen te stellen. Zo kunnen teams en afdelingen samen genieten van het pakket.

De pakketten zijn afgeleverd bij de grotere zorginstellingen op het eiland. Maar ook de thuiszorgorganisaties en huisartsen zijn zeker niet vergeten!

Het eerste pakket

Het was de eer aan burgemeester Ada GRootenboer-Dubbelman om op woensdag 20 januari het eerste pakket af te leveren. Deze was bestemd voor Hernesseroord in Middelharnis. De organisatie voor gehandicaptenzorg werd zwaar getroffen tijdens de tweede golf. Zowel medewerkers al cliënten raakten besmet en werden erg ziek.

Inmiddels is het aantal besmettingen daar gelukkig onder controle. “Ondanks alle maatregelen was de druk de afgelopen periode groot. We zagen vermoeidheid onder het zorgpersoneel,” vertelt de burgemeester. “Roosters konden met moeite gevuld worden. De geplande zorg in het ziekenhuis moest worden uitgesteld. Dat laat zien hoe ernstig de situatie was en nog steeds is.”

Bezorging

Maar niet alleen de burgemeester ging op pad om een pakket te bezorgen. Wethouders en raadsleden droegen ook hun steentje bij in het uitdelen van de pakketten. Zo bezocht wethouder Daan Markwat Stellendam. Daar ging hij langs bij woonzorglocaties De Schaapskooij en Ons Nieuwe Thuis.

Wethouder Peter Feller bracht een pakket bij Sjaloom Zorg. Wethouder Tea Both bedankte de medewerkers van de Geldershof in Dirksland. En wethouder Berend Jan Bruggeman ging in Ooltgensplaat langs bij de huisartsenpraktijk Boom en Driece.

Uiteraard werden op alle locaties de coronamaatregelen in acht genomen.

Langste digitale slinger

Om te benadrukken dat we elkaar nodig hebben is een actie bedacht. Bij elk streekpakket zit een vlaggetjes slinger met eilandelijke teksten. Hiervoor is nauw samengewerkt met dialectexpert Pau Heerschap. Bij elk pakket is gevraagd een creatieve foto te maken met de slinger. Deze worden samengevoegd in een video die in februari wordt gedeeld.

Koop Lokaal 

Om ook de lokale ondernemers te steunen zijn de pakketten zoveel mogelijk gevuld met lokale producten. Dit natuurlijk allemaal in het kader van #kooplokaal. De pakketten zijn als volgt gevuld:

  • Fruit van Landwinkel ’t Zand in Den Bommel en Landwinkel Keizer in Stellendam
  • Blik pepermunt van het Streekmuseum in Sommelsdijk
  • Thee van TeaTag in Stad aan ’t Haringvliet
  • Fruitsappen van Kwako in Ooltgensplaat en Van Kempen in Ouddorp
  • Een chocoladereep van Silk&Chocolate in Middelharnis
  • Kruukplaetjes van Bakkerij Van Helden, Bakkerij Koese en Bakkerij Bienefelt
  • Cake van Bakkerij Van der Spoel

De fruitkisten komen bij Auperlé in Oude-Tonge vandaan en het verpakkingsmateriaal kwam van Verpak De Jong in Middelharnis. De pakketten zijn ingevuld door de medewerkers van Webego en zijn grotendeels bezorgd door Goederenhub GO. Flakkeeser dan dit wordt het niet.