Burgemeester leest voor aan eilandelijke kinderen!

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op woensdag 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Deze duren tot en met 30 januari. En de burgemeester leest daarom ook een stukje voor.

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen leest burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman voor uit ‘Coco kan het!’. Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Het staat dan ook centraal tijdens de voorleesdagen van 2021.

Voorleesdagen

Elk jaar wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen aandacht geschonken aan het belang van voorlezen. Zowel voor peuters, als baby’s en kleuters is het erg belangrijk. De burgemeester is dan ook gevraagd om dit jaar een steentje bij te dragen.

“Voorlezen is enorm belangrijk om kinderen vertrouwd te maken met taal en boeken,” vindt ze.Als je een jaar lang elke dag een kwartier lang voorleest, leert je kind wel 1000 nieuwe woorden. En hier kun je al mee beginnen als je kind nog een baby is. Vroeger las ik mijn kinderen altijd voor en nu ook mijn kleinkinderen. Een rustig en gezellig moment voor jullie samen wat ook nog erg leerzaam is. Het zorgt ervoor dat je kind een betere basis heeft als ze naar de basisschool gaan. En daar werk ik natuurlijk graag aan mee!”

Coco kan het!

Het boek waaruit voorgelezen wordt is dus ‘Coco kan het!’. Het is een geïllustreerd prentenboek van Loes Riphagen. Het verhaal gaat over de kleine Coco, het is een grote dag voor haar. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen, alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of wat nou als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen.

Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Een verhaal over durf, de wijde wereld en je grenzen verleggen.

Meer informatie

De burgemeester leest voor op donderdag 21 januari om 9.00 uur ’s ochtends. De livestream is te volgen via de website van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.