Watersnoodramp herdenkingsdiensten dit jaar online

Foto: Sam Fish

Op 1 februari van dit jaar is het alweer 68 jaar geleden dat het eiland te maken had met een overstroming. Een gebeurtenis die niet vergeten mag worden.

Door Sam Fish

Veel mensen en dieren verdronken tijdens de Watersnoodramp van ’53. Veel mensen zijn geliefden verloren in die horrornacht. Op het eiland kwamen honderden mensen om het leven. Het is hier op Goeree-Overflakkee ook niet voor of na de oorlog. Hier spreken we over voor of na de ramp. De Watersnoodramp heeft het eiland getekend.

Herdenkingsdiensten

Om te zorgen dat deze heftige gebeurtenis niet vergeten wordt, staat de gemeente nog elk jaar stil bij de ramp. Dit doen ze met herdenkingsdiensten op diverse plekken op het eiland. Er wordt stilgestaan bij de slachtoffers en nabestaanden. En er wordt gesproken over de heftige gebeurtenissen van die nacht.

Ook dit jaar staat de gemeente weer stil bij de Watersnoodramp. En ook dit jaar doen ze dat met herdenkingsdiensten op diverse locaties. Echter zijn die diensten dit jaar zonder publiek en alleen digitaal te volgen.

Locaties

De dag begint om 10.00 uur in Oude-Tonge. De burgemeester spreekt hier met ooggetuigen en legt een krans bij het monument. Deze dienst is te volgen via een livestream op de website www.herdenkingwatersnoodrampoudetonge.nl.

De volgende en laatste diensten starten om 19.00 uur. Deze vinden plaats in Nieuwe-Tonge, Stellendam en Den Bommel. Deze zijn te volgen via de verschillende kerkomroepen.

Toespraak

Op diezelfde dag houdt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman ook een toespraak. Deze is vanaf 14.00 uur te bekijken via www.live-go.nl.