Warme winterjassen voor vrijwilligers Voedselbank

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Normaal gesproken is het de Voedselbank die mensen helpt. Dit keer zijn het de vrijwilligers die geholpen worden.

Wethouder Berend Jan Bruggeman deelde op donderdag 7 januari namelijk winterjassen uit aan de vrijwilligers van de Voedselbank op Goeree-Overflakkee. De vrijwilligers staan vaak buiten hun werk te doen, wat het weer ook is. De warme winterjassen zijn dus meer dan welkom.

Nieuwe werkwijze

Door het coronavirus is de werkwijze van de voedselbank aardig veranderd. Zo kwamen mensen eerst naar binnen om hun voedselpakket op te halen. Nu moeten ze in de auto blijven zitten en wordt het pakket door een vrijwilliger ingeladen. Ook worden parkeerwachters ingezet om grote drukte op de locatie te voorkomen. Zo wordt de toestroom in goede banen geleid.

Koud

En hoewel dat buiten werken veiliger is voor iedereen, is het wel een stuk kouder. En vanwege de winterse omstandigheden heeft de Voedselbank de gemeente om jassen gevraagd. “Daar konden we bij helpen,” zegt wethouder Bruggeman. “Ik vind het fijn dat wij als gemeente op deze manier ons steentje kunnen bijdragen.”

Tijdens zijn korte bezoek informeerde hij ook naar de huidige situatie. De maatregelen die getroffen moeten worden en de gezinnen die ze nu helpen. “De Voedselbank doet fantastisch werk en het belangrijk dat dat door kan gaan. Ik ben blij met alle vrijwilligers die ook in deze lastige tijd zich inzetten om eten in te zamelen, te ordenen en uit te delen.”

Het ging overigens vooral om een symbolische overhandiging. Vanwege de kou zijn de jassen al in gebruik genomen op het moment dat ze aankwamen.