Films in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Het nieuwe seizoen van het Diekhuus is officieel begonnen en wordt deze week afgetrapt met de films Hartenstraat en The Grand Budapest Hotel.

Kaarten voor beide films zijn verkrijgbaar aan de kassa bij het Diekhuus voor € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Via hetdiekhuus.nl zijn er ook van tevoren al kaarten beschikbaar. Deze zijn € 6,50 (Leden en CJP € 5,-). Beide films worden vertoond in de Rabobankzaal van het Diekhuus en beginnen om 20.00 uur.

Hartenstraat
Op woensdag 2 september kun je kijken naar de Nederlandse film Hartenstraat, geregisseerd door Sanne Vogel. Een romantische komedie waarin de levens van totaal verschillende mensen elkaar kruisen in de Amsterdamse Negen Straatjes. Het is het regiedebuut van Sanne Vogel. Zij werd bekend als actrice met rollen in Het Schnitzelparadijs en Verliefd op Ibiza.

Lees ook: Nieuwe expositie in het Diekhuus vanaf 1 september

In de Negen Straatjes van Amsterdam lijkt iedereen op zoek naar liefde, behalve Daan. Hij woont met zijn dochter Saar in de Hartenstraat, waar hij zijn een eigen zaak als traiteur heeft. Dan opent de knappe, arrogante modeontwerpster Katje naast zijn winkel een hippe modezaak. Als vlak voor het openingsfeest de catering onverwachts afbelt, moet Katje wel een beroep doen op Daan. Dat is vragen om narigheid: de twee zijn elkaars tegenpool. Als Katje erachter komt dat Daan aan online dating doet, stuurt ze hem een anoniem bericht. Al snel blijkt dat Daan, die de echte Katje niet kan uitstaan, erg gecharmeerd is van deze anonieme vrouw.

https://youtu.be/arh-g4ywLCM

The Grand Budapest Hotel
Op donderdag 3 september kunt u genieten van The Grand Budapest Hotel, een film van regisseur Wes Anderson.

Lees ook: Flakkeese band zoekt nieuwe zanger(es)

The Grand Budapest Hotel vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van het wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de twintigste eeuw.

https://youtu.be/1Fg5iWmQjwk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen