Speciale slabbetjes voor pasgeboren Flakkeeënaren

Foto: PR Gemiva SVG

Buutegeweun lekker!’ Dat is wat er op de slabbetjes staat die ouders krijgen bij het aangeven van hun pasgeboren kindje. Een echte Flakkeese slab!

De geboorteaangifte is een bijzonder moment voor de kersverse ouders. Als je er dan zo’n speciaal cadeautje bij krijgt, is dat helemaal leuk! En het is een slabbetje met een mooi verhaal.

Hard werken

Al duizend slabbetjes zijn voorzien van het gemeentelogo en de tekst. Dit is gedaan door cliënten van D’n Duyt. Dat is een activiteitencentrum in Middelharnis voor volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Zij wonen bij familie of in een woonlocatie en volgen een persoonlijk rooster nemen ze deel aan activiteiten. Deze sluiten allemaal aan op hun interesses en/of zorgvraag.

“De cliënten vinden het prachtig dat de gemeente hen deze opdracht heeft gegeven,” vertelt een begeleidster. “De één plakt de letters op de slab, de ander helpt bij het persen. Weer een ander plakt een stickertje waarop staat waar de slab is gemaakt. Zo hebben we voor iedereen een passende taak. Leuke én zinvolle dagbesteding!”

De cliënten zijn trots dat zij hun bijdrage kunnen leveren aan dit cadeautje.

Persoonlijk bezoek van de burgemeester

De slabbetjes worden zo goed ontvangen, dan de gemeente er nog eens duizend laat drukken. Een mooie reden voor de burgemeester om een kijkje te nemen. “Voor ons als gemeente zijn de slabben een leuke manier om onze jongste inwoners te verwelkomen. Hoe mooi is het om te zien dat elk exemplaar vol trots en liefde wordt gemaakt? Dat maakt het cadeautje toch wel extra speciaal,” zegt ze. “Het is voor ons leuk om weg te geven en voor de jonge ouders hopelijk ook leuk om te ontvangen.”

Drukwerk bij D’n Duyt

Wil je zelf een speciaal drukwerkje laten maken voor een bijzondere gelegenheid? Bij D’n Duyt kun je verschillende artikelen bestellen en laten bedrukken. Denk aan shirts, rompertjes en kussens. Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar [email protected] of bel naar 0187-48 57 44.

Gemiva-SVG Groep

D’n Duyt is onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 5.000 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig.