582 huurwoningen buitengebied kunnen op glasvezel

Foto: PR DELTA Fiber Netwerk

Voor de zomer kondigde DELTA Fiber Netwerk aan glasvezel aan te leggen in het buitengebied. Deze zomer zijn daar ook al de eerste stappen voor genomen.

Op dinsdag 13 oktober ondertekenden Oost West Wonen en DELTA Fiber Netwerk een overeenkomst. Dit werd gedaan door manager vastgoed Kees van Dam en Michiel Admiraal, directielid bij DELTA Fiber Netwerk. In de overeenkomst staat dat 582 huurwoningen van Oost West Wonen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Om precies te zijn gaat het om de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet. Maar ook alle woningen die daar tussenin liggen.

Snel en goed internet

Snel en toekomstbestendig internet is zeker in deze tijd een must. Ook op Goeree-Overflakkee. “Als corporatie zijn we blij dat glasvezel naar Goeree-Overflakkee komt,” zegt Kees van Dam van Oost West Wonen. “Niet alleen voor de huurders, maar voor de hele regio. Zeker in een tijd waarin thuis werken en online les volgen steeds gewoner wordt. In deze coronaperiode blijkt maar weer hoe belangrijk het is om snel en stabiel internet te hebben. Maar ik denk natuurlijk ook aan toepassingen als domotica en zorg gerelateerde mogelijkheden. Met dit project werken we samen aan een toekomstgericht en –bestendig Goeree-Overflakkee.”

Een mooie samenwerking

Die samenwerking is tussen de gemeente, Oost West wonen en DELTA Fiber Netwerk. “Dit zorgt ervoor dat we zoveel woningen kunnen aansluiten op het glasvezelnetwerk,” zegt Michiel Admiraal. “Huurders krijgen de mogelijkheid om zonder extra aansluitkosten gebruik te maken van glasvezel. Daarmee krijgen ze snel en stabiel internet. Vorige maand ging de eerste schop in de grond en zijn we begonnen met de aanleg ervan.”

Geen aansluitkosten

De betreffende woningen van Oost West Wonen worden gratis aangesloten op het netwerk. Pas als ze echt een abonnement afsluiten en gebruik gaan maken van glasvezel, betalen ze abonnementskosten. Selecta Infratechniek gaat binnenkort bij alle huurders langs om te bepalen waar in de woning de aansluiting komt.

Al deze monteurs zijn fit en gezond en houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Percentage is behaald

Er heeft lang een glasvezelcampagne gelopen op het eiland. Het doel was om een bepaald percentage abonnementen af te sluiten. Dit was de voorwaarde voor de aanleg. Dit percentage werd lange tijd niet behaald, toch gingen de plannen door. Dit kon door garantstelling van Franzen Landbouw, Comgoed B.V. en TTW Systeem B.V..

Toch was het van groot belang dat het deelnamepercentage zou groeien. Diverse partijen hebben hard werkt om inwoners over de streep te trekken. Deze enorme inzet heeft ervoor gezorgd dat het beoogde percentage is behaald.

Aanmelden kan nog

Bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden voor glasvezel. Doe de postcodecheck op www.gavoorglasvezel.nl om te zien wat het aanbod is. Aanmelden kan door een abonnement af te sluiten bij één van de zes dienstaanbieders. Dat zijn Caiway, CBizz, Delta, Helden van Nu, Kliksafe en Online.nl.