Reis niet naar landen met oranje reisadvies

Foto: Afbeelding van tookapic via Pixabay

Oranje mag dan dé nationale kleur van Nederland zijn, het reizen naar een land met een oranje reisadvies wordt sterk afgeraden.

De herfstvakantie staat voor de deur en dus willen mensen er al snel even een weekje tussenuit. Maar reizen naar een vakantie land met een oranje reisadvies wordt sterk afgeraden. Zeker als de reis niet noodzakelijk is. Check voor vertrek daarom altijd de reisadviezen.

Reizen blijft een risico

Reizen naar het buitenland is en blijft een risico door het coronavirus. Hierdoor zijn er in Nederland en in het buitenland onzekerheden rond gezondheidsrisico’s. Een geel reisadvies kan snel oranje worden als de gezondheidssituatie verslechtert. Reizigers moeten er rekening mee houden dat de situatie in een land of gebied snel kan veranderen.

Dus ook voor vakanties naar een gele bestemming geldt; bereid je goed voor en ken de regels in het land van bestemming. Zorg ook dat je tijdens je vakantie constant op de hoogte bent van de situatie en het actuele reisadvies. Dit kan heel makkelijk met de Reisapp van Buitenlandse Zaken.

Waarom een oranje advies?

Er zijn twee corona-gerelateerde aanleidingen voor een oranje reisadvies voor een EU-land. Zo zijn er landen met een oranje reisadvies omdat het RIVM oordeelt dat de situatie niet veilig is. Voor reizigers die terugkeren uit zo’n land geldt dat ze bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine gaan.

Daarnaast zijn er ook landen die beperkende maatregelen invoeren voor Nederlanders. Bijvoorbeeld een quarantaineplicht bij aankomst. Ook deze landen krijgen een oranje reisadvies. Dat gebeurt omdat die beperkende maatregelen zich niet verenigen met een toeristisch reispatroon.