Collecterooster Goeree-Overflakkee oktober

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voor de gehele maand maart staan er collectes op het programma. Voel je niet verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Nederlandse brandwondenstichting

Van zondag 4 tot en met zaterdag 10 oktober wordt er gecollecteerd voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. 55.000 vrijwilligers gaan de straat op om geld op te halen voor de behandeling van brandwonden.

MAF/fam. Breen

Van zondag 11 tot en met zaterdag 17 oktober collecteert MAF/fam. Breen. Deze collecte is voor verschillende stichtingen in één keer. Als hiervoor iemand aan de deur komt wordt er gecollecteerd voor de Hartstichting, het Longfonds en Reuma Nederland. Alles in één keer, makkelijker kan niet. Hoe dit eruit gaat zien is bij ons echter niet bekend.

Diabetes Fonds

De laatste collecte van de maand is voor het Diabetes Fonds. Vrijwilligers komen hiervoor langs van zondag 25 tot en met zaterdag 31 oktober. Deze stichting wil Diabetes de wereld uithelpen. Het geld dat ze ophalen met collectes wordt daar dan ook voor gebruikt.