Geen Sinterklaasintocht op Goeree-Overflakkee

Archieffoto: Intocht Sinterklaas Middelharnis, 2015
Foto: Sam Fish

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week de knoop doorgehakt. Er komt definitief geen Sinterklaasintocht op het eiland.

Door Sam Fish

In heel Nederland kwam er al geluid dat de intochten niet door zouden gaan. Ook op Goeree-Overflakkee staan er elk jaar weer intochten gepland om overal de kinderen blij te maken. Dit jaar dus niet.

Te groot risico

“Het bijeen laten komen van zoveel personen tegelijk is namelijk te risicovol,” laat de gemeente weten. “Dit vanwege de mogelijke gevolgen die het heeft voor de verspreiding van het corona-virus. De Komst van Sinterklaas en zijn pieten zal er dit jaar dus anders uitzien.”

Wat de exacte invulling gaat worden is nog niet bekend. De gemeente kijkt samen met de organisaties op welke manieren er festiviteiten kunnen plaatsvinden.

Moeilijk besluit

“Het was geen makkelijk besluit om de intocht van Sinterklaas niet door te laten gaan,” laat burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman weten. “Bij de intocht staan veel kinderen en hun ouders. Dan kan niet iedereen anderhalve meter afstand houden. Daarom is besloten de traditionele intocht niet door te laten gaan. Uiteraard kijken we samen met de organisatoren op welke manier we Sinterklaas en zijn pieten ook dit jaar kunnen verwelkomen.”