Langdurige werkzaamheden gepland Langeweg

Foto: Google Streetview

Er gaat een tijdje gewerkt worden aan de Langeweg. En dan bedoelen we de scheidingslijn van Sommelsdijk en Middelharnis.

De werkzaamheden beginnen op maandag 7 september en gaan duren tot aan het einde van het jaar. Maar je zult er niet de hele tijd last van ondervinden. We zetten even alle fases voor je op een rijtje.

Fase 1

De eerste fase start in week 37. Deze week loopt van 7 tot en met 13 september. In deze week worden de bomen en het groen aan de Langeweg gerooid. De weg is dan volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Er staat een omleiding ingesteld.

Fase 2

Fase twee strekt zich uit over meerdere weken, deze loopt namelijk van week 38 tot en met week 44. Dat is dus van 14 september tot en met 1 november. In deze fase gebeurt er een hoop. De riolering en bestratingswerkzaamheden worden aangepakt. Het gaat hier om de parallelweg, het fietspad en het voetpad aan de kant van de beroepscampus. Dit stuk loopt van huisnummer 91 tot aan de beroepscampus.

De werkzaamheden van deze fase worden opgedeeld in vier stukken. Zo wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt.

Fase 3

Van week 44 tot en met week 46 wordt fase drie behandeld. Dit is dus van 26 september tot en met 15 november. Tijdens deze fase is het fiets- en voetpad aan de overkant aan de beurt.

Fase 4

Fase vier loopt van week 45 tot en met week 48, dat is dus van 2 tot en met 29 november. Er wordt dan gewerkt aan asfalteerwerkzaamheden aan de rijbaan. De Langeweg wordt deze weken geheel afgesloten voor het doorgaande verkeer. Ook dan is er een omleiding aangegeven.

Fase 5

De vijfde fase van de werkzaamheden valt in week 49. Deze loopt van 30 november tot en met 6 december. Er worden deze week aanpassingen gedaan aan de Rottenburgseweg. Deze weg wordt dan ook gedeeltelijk afgesloten. Ook hiervoor geldt een omleiding.

Fase 6

De laatste fase is nummer zes, deze loopt van week 49 tot en met week 51. Tussen 30 november en 20 december vinden dus de laatste werkzaamheden plaats. Er wordt dan gewerkt aan de voorkant van de beroepscampus.