Goeree-Overflakkee toneel voor militaire oefening

Foto: Image by Pexels from Pixabay

Kijk niet raar op als je tussen 4 en 11 september militairen op Goeree-Overflakkee ziet. Het is geen veiligheidsdingetje, ze zijn aan het oefenen.

Door Sam Fish

Dat maakt de gemeente Goeree-Overflakkee bekend via haar Facebookpagina. De militairen zullen zich over het eiland verplaatsen in militaire voertuigen. Dit kan een bijzonder gezicht vormen. Maar het zou geen hinder moeten opleveren aan het verkeer. Hooguit een kijkersfile, natuurlijk.

Militairen

Aan de oefening doen zo’n zeventig militairen mee. Waar zij zich per dag precies gaan bevinden is niet bekend. Dat maakt het extra bijzonder als je hen per ongeluk tegenkomt die week. De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Dat houdt in dat de militairen zich in voertuigen verplaatsen door de regio. Dit doen ze over bestaande (vaar)wegen en paden. Het doorgaand verkeer wordt hierbij dus niet gehinderd.

Uiteraard worden de corona-maatregelen in acht genomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op Niet Militair Terrein.