Herinnering! Weekendafsluiting N215 bij Dirksland

Foto: Pixabay; MableAmber

Niet vergeten dat je dit weekend moet omrijden als je voorbij Dirksland moet zijn. Er is namelijk weer een weekendafsluiting aangekondigd door de provincie.

Door Sam Fish

De weg wordt afgesloten voor werkzaamheden aan de nieuwe rotonde Staakweg en aan de Aarddijkswal. De weg is daarom het weekend van 28 augustus helemaal afgesloten van de watertoren tot aan de N57.

Omleiding

De afsluiting duurt vanaf vrijdagavond 28 augustus 21.00 uur tot maandagochtend 31 augustus 5.00 uur. Het doorgaande verkeer wordt dit weekend omgeleid over Schouwen-Duiveland via de N57 en de N59. De extra reistijd is ongeveer een uur.

Tijdens de weekendafsluiting is Dirksland alleen bereikbaar via de N215 vanaf Middelharnis. Verkeer uit andere richtingen wordt omgeleid. Melissant is alleen te bereiken vanaf Stellendam via de N57 en de Plaatweg.

Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is Dirksland is voor hulpdiensten altijd bereikbaar. Bezoekers kunnen het ziekenhuis alleen bereiken via de omleidingsroutes.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project ‘N215 Omleiding Melissant-Dirksland’. Dit is een project van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Goeree-Overflakkee en waterschap Hollandse Delta. Zij werken samen aan de verkeersveiligheid en de doorstroming van de N215 tussen Melissant en Dirksland.

Verschillende maatregelen verbeteren de verkeerssituatie. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een parallelweg, een fietstunnel en twee rotondes. De rotonde Plaatweg is daar één van. De fundering van de rotonde is al klaar. Tijdens de weekendafsluiting wordt de rotonde definitief aangesloten op de Staakweg.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Cookieinstellingen