Pas op! Code geel op het eiland voor Storm Francis

Foto: Afbeelding van JuliaSchSch via Pixabay

Je zal vast wel gemerkt hebben dat er een goed briesje staat buiten. Dat ‘briesje’ is storm Francis en zorgt voor een code geel op het eiland.

Door Sam Fish

De storm begon al op dinsdag 25 augustus, maar duurt naar verwachting nog tot vanmiddag 16.00 uur. De storm zorgt voor onstuimig weer met harde windstoten. Deze windstoten kunnen 75-90 kilometer per uur zijn. Maar aan de kust zelfs 100 kilometer per uur! Pas dus op als je naar buiten gaat.

Hinder

Het verkeer kan hinder ondervinden van de windstoten. Rij voorzichtig en ga niet fietsen in een bosachtig gebied. Wandelen is ook niet verstandig op die plekken. Kijk altijd goed of een locatie er veilig uitziet. Ga je met de hond lopen? Pas dan ook op voor kleine stukjes versplinterd hout op de grond. Dit kan de pootjes verwonden. Is het een klein hondje? Pas dan op dat het geen vlieger wordt.

Calamiteiten

Het kan altijd zo zijn dat er bomen omwaaien tijdens een storm. Of misschien breken er wel grote stukken van takken af. Dat is onhandig, maar komt vaak voor. Toch moet dat ook weer opgeruimd worden.

Is het acuut gevaar of spoed? Bel dan het alarmnummer 112. Is het niet acuut of is het in de openbare ruimte? Neem dan contact op met de gemeente. Zij zijn op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bereikbaar via 140187, optie 3. Buiten kantooruren kan er gebeld worden met het calamiteitennummer; 0187-47 53 35.

Markt Middelharnis

Ondanks de storm gaat de markt in Middelharnis gewoon door. De meeste marktkramen zijn aanwezig. Weet echter wel, als het te heftig wordt kunnen ze vertrekken. Veiligheid staat ook bij de markt in Middelharnis voorop.

Toeristentreintjes

Door de zomerstorm rijden de toeristentreintjes vandaag even niet. Het gaat om zowel het treintje in Middelharnis als die in Ouddorp. Het is te gevaarlijk voor de wagens met deze windstoten. Houd de website van de gemeente Goeree-Overflakkee in de gaten voor meer informatie over de toeristentreintjes.