Help mee om de stranden op te ruimen

Foto: Pixabay; fotoblend

Goeree-Overflakkee is een prachtig eiland. En het is volledig omringd door stranden. Op die stranden mogen we best trots zijn.

Door Sam Fish

Maar die stranden worden ook elke keer weer vervuild door zwerfafval. Dat spoelt aan vanuit de zee of wordt achtergelaten door toeristen. Het komt in de duinen terecht of juist in het water. Op dat moment is het niet alleen een lelijk gezicht, maar wordt het ook gevaarlijk voor de natuur.

Ruim het op

Het is dus altijd belangrijk om je afval op te ruimen. Laat het niet zomaar zwerven. De collega’s van de buitendienst helpen hier altijd aan mee. Zij werken er hard aan om het strand schoon en veilig te houden voor mens en natuur.

Maar ook jij kunt een handje helpen. De Boskalis Beach Clean-up Tour is een jaarlijks evenement van Stichting De Noordzee. Zij ruimen dan samen met vrijwilligers de volledige kustlijn op. Helaas dit jaar niet doorgaan vanwege het corona-virus.

Meld je aan

Gelukkig is daar Daan Strang. Hij ruimt deze zomer zwerfafval op van Noord-Holland tot Zeeland. In 23 etappes doet hij elke dag een stuk strand aan met een groep vrijwilligers. En jij kunt meedoen. Dit weekend is hij namelijk op de Kop van het eiland. Op zaterdag 22 augustus start de clean-up bij de Kwade Hoek. De groep loopt dan naar Ouddorp. Op zondag 23 augustus gaat de groep van Ouddorp naar Visschershoek. En ben je niet bang om een eindje te wandelen? Dan kun je op maandag 24 augustus ook nog mee van Visschershoek tot Renesse!

Loop je mee? Aanmelden kan via de website van Plogsack. Daar vind je ook meer informatie over de tijden en de verzamellocaties.