Nachtafsluitingen N215 bij Melissant en Dirksland

Foto: Pixabay; MableAmber

De doorstroming en verkeersveiligheid op de N215 tussen Dirksland en Melissant wordt verbeterd. Daarom gaat die weg een paar nachten dicht.

Het gaat om de nachten van dinsdag 7 juli tot en met zaterdag 11 juli. De weg is dan afgesloten van 20.00 tot 06.00 uur. Het is belangrijk om alle werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te voeren. Daarom wordt er ’s nachts gewerkt en gaat de weg een paar nachten dicht. Op deze manier heeft het doorgaande verkeer er het minste last van.

Verbeteren N215

Er wordt al lange tijd hard gewerkt aan de weg tussen Dirksland en Melissant. Er worden verschillende maatregelen ondernomen om de verkeerssituatie daar te verbeteren. Zo wordt er een parallelweg aangelegd en komt er een fietstunnel. Ook komen er twee rotondes. De rotonde Plaatweg is er daar één van. De fundering ervan is al klaar, maar hij moet nog aangesloten worden op de weg. Dat, en het asfalteren, gebeurt tijdens de nachtelijke afsluitingen.

Bereikbaarheid Melissant

Inwoners van Melissant hebben van de provincie een vignet ontvangen. Met dit vignet krijgen zij toegang om langs de verkeersregelaars richting Melissant te rijden. De verkeersregelaars staan op de N215 in Stellendam bij de rotonde Voorstraat en in Dirksland bij de rotonde Staakweg.

Julianaweg rotonde Plaatweg afgesloten

Vanaf woensdag 1 juli 14.00 uur tot donderdag 9 juli 20.00 uur is er nog een afsluiting. Het gaat om de Julianaweg bij de rotonde Plaatweg. Deze is afgesloten voor al het verkeer dat Melissant in of uit wil. Omrijden kan via de Noorddijk.

Bereikbaarheid Dirksland en Stellendam

Dirksland is alleen bereikbaar vanaf de N215 uit de richting van Middelharnis. Het verkeer vanaf Stellendam richting Dirksland wordt omgeleid via de algemene omleidingsroute. Stellendam is alleen bereikbaar vanaf de N57.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is voor hulpdiensten altijd bereikbaar. Bezoekers kunnen het ziekenhuis alleen bereiken via de omleiding. Fietsers en voetgangers volgen tijdens de nachtafsluiting de gebruikelijke route over de Kraaijerdijk en de Westhavendijk.

Reserveweek

Het is al eerder voorgekomen dat werkzaamheden door het weer niet door konden gaan. Daarom is er ook voor deze werkzaamheden een reserveweek ingepland. Als de werkzaamheden niet door kunnen gaan of uitlopen, zullen de werkzaamheden twee weken later gedaan worden. Dat is dus de week van 20 juli.