Hoe zit het met de voortgang waterstofconvenant

Foto: PR SGP Goeree-Overflakkee

De fracties van de ChristenUnie en SGP in Zuid-Holland zijn voorstander van een energietransitie die op meerdere fronten kan verlopen. Een onderdeel daarvan is waterstof.

Persbericht SGP Goeree-Overflakkee

De fractie stelde het college van de Gedeputeerde Staten vragen over het Convenant Goede Waterstofeconomie Zuid-Holland. Dat is in december 2017 door de provincie, en vele anderen, ondertekend.

“Waterstof kan, in potentie, een goede bijdrage leveren aan deze transitie. Goeree-Overflakkee is in de provincie een kennisbank als het gaat om waterstof. Om die kennisbank optimaal te benutten hebben we schriftelijke vragen gesteld,” aldus SGP Statenlid Gerard van de Breevaart.

Voortgang

Zo wil hij onder meer weten of alles verloopt volgens schema. Hij stelt vragen over de waterstofbussen. En wat de inzet van de Provincie vanaf 2017 tot nu is geweest om waterstof vanaf het eiland tot een succes te maken. Ook wil hij weten wat men in deze collegeperiode concreet gaat doen om de waterstofprojecten te realiseren.

De vragen komen voort uit de berichtgeving van de lokale SGP. Zij lieten onlangs weten teleurgesteld te zijn in de houding van de provincie. Dat komt doordat er wordt gezegd dat waterstofbussen niet zullen tanken in Oude-Tonge.