Virtuele avondvierdaagse voor Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Daniel Reche via Pixabay

Net als vele andere evenementen kan de avondvierdaagse dit jaar helaas niet doorgaan. Of toch wel…?

Door Sam Fish

De organisatie ligt elk jaar weer in handen van Hart van Goeree-Overflakkee en ze hebben iets slims bedacht. Het wordt dit jaar een virtuele avondvierdaagse! Doe je mee?

Hoe werkt het?

Ja, het klinkt misschien een beetje raar. Een virtuele avondvierdaagse. Zit je dan vierdagen achter je computer? Nee, zeker niet! In tegendeel, je loopt gewoon nog steeds de blaren op je voeten als het een beetje tegenzit.

Het werkt als volgt. Je betaalt 5 euro inschrijfgeld. Je gaat vervolgens lopen met de app eRoutes. Deze heeft routes voor je klaarstaan vanaf jouw gewenste vertrekpunt. De app registreert hoeveel kilometer je hebt gelopen. Deze houdt ook direct bij of je wel echt vier dagen loopt. Je krijgt een melding zodra je klaar bent met lopen. En achteraf krijg je nog een medaille ook! Het is dus net als het echte evenement, maar dan een tikkie anders.

Meedoen

Meelopen met de virtuele avondvierdaagse kan al vanaf vandaag. Je hebt tot en met 31 augustus de tijd om mee te doen. Let wel op. Als je jezelf hebt aangemeld, moet je de vier dagen binnen 14 dagen uitlopen.

Heb je vragen? Op de website van de avondvierdaagse is meer informatie te vinden. En daarnaast doet een privébericht naar de organisatie ook wonderen. Zij hebben er zin in. Jij ook?