Gemeente ondertekent ‘Glasvezel Buitenaf’ convenant

Foto: PR DELTA Fiber Netwerk

Goed nieuws voor de mensen in de buitengebieden van het eiland en de kernen Achtehuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet. Er komt snel internet jullie kant op!

Persbericht DELTA Fiber Netwerk

Op vrijdag 29 mei is het convenant met de gemeente en Glasvezel Buitenaf getekend. In dit convenant staan afspraken over het toezicht tijdens de aanleg. Maar ook over de ligging van het glasvezelnetwerk, de garantie en de leges en degeneratiekosten.

Je moet wel nog heel even geduld hebben. De aanleg van het glasvezel netwerk start na de zomervakantie.

Blije partijen

Beide partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant. “Juist in deze tijd van veel thuiswerken, thuisonderwijs en intensief digitaal contact is goed internet belangrijk. Daarom ben ik blij dat het tekenen van deze overeenkomst de start van de aanleg markeert,” zegt wethouder Tea Both-Verhoeven.

Piet Grootenboer is directeur bij Glasvezel Buitenaf vindt het goed nieuws voor de inwoners van het gebied. “Met deze overeenkomst is de aanleg goed geregeld. We zijn blij dat we nu op Goeree-Overflakkee ook van start kunnen gaan met de aanleg van glasvezel.”

Aanleg

De aannemer Volker Wessels Telecom is in samenwerking met Selecta Infratechniek gestart met de voorbereidingen voor de aanleg. Er wordt gestart met schouwen, pas daarna kunnen de graafwerkzaamheden beginnen. Dit betekent dat de aannemer bij de bewoner langskomt om te kijken waar de aansluiting moet komen. Zodra de planning bekend is, staat dit op de website van Glasvezel Buitenaf.

Aanmelden

Bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden voor een glasvezelabonnement. Doe je dit voor 31 december? Dan betaal je niet de extra aansluitkosten van 995 euro. Voor vragen of advies kun je terecht bij lokale verkopers.

Over Glasvezel Buitenaf

Glasvezel Buitenaf legt glasvezel aan in buitengebieden. Inmiddels zijn ze al actief in elf provincies. Glasvezel Buitenaf gaat vanaf 1 juli verder onder de naam DELTA Fiber Netwerk. Dit omdat de focus de komende jaren ook komt te liggen op de aanleg van glasvezelnetwerken in kleinere steden en dorpen.

Daarnaast richt het bedrijf zich ook op de zakelijke markt, met aanleg op bedrijventerreinen. De naamsverandering heeft geen invloed op de dienstverlening aan bestaande klanten van Glasvezel Buitenaf.

Kijk voor meer informatie op www.glasvezelbuitenaf.nl en vanaf 1 juli op www.gavoorglasvezel.nl.