Ook weer non-foodkramen op de weekmarkten!

Foto: Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Op de weekmarkten van Ouddorp en Dirksland zijn vanaf 19 mei ook weer non-foodkramen toegestaan. Voor Sommelsdijk is dit voorlopig nog niet mogelijk.

Eind maart besloot de burgemeester de weekmarkten niet meer toe te staan. Dit om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Eind april werden de foodkramen weer toegestaan. Maar uiteraard alleen als alle basisregels in acht genomen konden worden.

Dat gaat nu allemaal heel goed en dus is er een versoepeling mogelijk.

Sommelsdijk

In de Voorstraat van Sommelsdijk is echter te weinig ruimte om ook de non-foodkramen weer toe te laten. Als de straat weer helemaal vol zou staan dan is er niet genoeg ruimte om de richtlijnen vol te houden.

De gemeente heeft goed contact met de betrokken ondernemers. Zij zijn samen aan het kijken naar mogelijkheden voor een versoepeling. Een datum kan hiervoor nog niet gegeven worden.

Troost

Maar er is wel een kleine troost voor Sommelsdijk, althans, Middelharnis meer. De oliebollenkraam komt terug met een zomereditie! Zij zullen vanaf 15 mei op het Diekhuusplein te vinden zijn met de wagen. Daar vind je een speciaal geselecteerd assortiment, speciaal voor de zomer!