Gewijzigde afvalinzameling rond Hemelvaartsdag

Foto: Sam Fish

Donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag. Daarom is die dag en vrijdag 22 mei het gemeentehuis en het streekarchief gesloten.

Door de sluiting kun je dus niet terecht bij het gemeentehuis. Online is er een hoop mogelijk. Kijk voor een overzicht van het aanbod op www.goeree-overflakkee.nl/online-regelen. De milieustraten in Middelharnis en Goedereede zijn op donderdag dicht, maar op vrijdag wel geopend. Uiteraard alleen op afspraak. Plan je afspraak in via www.goeree-overflakkee.nl/afval.

Calamiteiten

Is er een calamiteit voor de buitendienst? Of is er een overlijdensgeval? Dan kun je buiten openingstijden van het gemeentehuis bellen met de calamiteitentelefoon. Deze is te bereiken via 0187-47 53 35.

Bij spoedeisende jeugdhulpkwesties kun je terecht bij het crisisinterventieteam. Zij zijn te bereiken op 010-233 00 00.

Gewijzigde afvalinzameling

Op donderdag staan er ook afvalroutes op het programma. Het gaat om de groene container in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Stad aan ’t Haringvliet. Deze zijn verplaatst naar zaterdag 23 mei. Op vrijdag wordt al het geplande afval gewoon opgehaald.

De ophaalroute voor oud papier in Dirksland van donderdag 21 mei wordt verplaatst naar vrijdag 22 mei. Ze komen daar dus een dagje later.

De gemeente vraagt de inwoner om de container vóór 7.30 uur aan de straat te zetten. Voor vragen over niet geleegde containers kan er contact worden opgenomen met Renewi. Zij zijn bereikbaar per mail op [email protected] of telefonisch via 0800-354 50 00.

Afvalkalender

Wil je zeker weten wanneer welke container in jouw wijk wordt geleegd? Check dan de afvalkalender op www.goeree-overflakkee.nl/afvalkalender. Vul daar je postcode, cijfers en letters zonder spatie, en huisnummer in. Druk op enter of het pijltje om verder te gaan. Je krijgt dan een overzicht van alle ophaaldata voor dat adres.

Dit is ook te zien in de gemeenteapp. Deze is te downloaden voor Apple en Android. De app is te vinden onder de naam Goeree-Overflakkee en herkenbaar aan het logo van de gemeente.