Het is vandaag de dag van het tandvlees!

Foto: Afbeelding van Jenny Friedrichs via Pixabay

Tandvlees is een belangrijk onderdeel van je mond. Toch wordt het vaak ook ondergewaardeerd. Hoe zit het met jouw gebit op dit moment?

Ontstoken tandvlees kan grote gevolgen hebben. Het kan ziektes veroorzaken, maar het kan er ook voor zorgen dat je tanden en kiezen uitvallen. Het is daarom belangrijk dat je er snel bij bent om problemen te voorkomen. En donderdag 14 mei is daar de perfecte dag voor.

Dag van het tandvlees

Deze dag wordt door heel Europa gehouden. In Nederland ligt die verantwoordelijkheid bij de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie. Zij hebben een goed idee over hoe je die zelf kunt ‘vieren’.

De dag is vooral bedoeld om bewustzijn te creëren voor het belang van een gezond tandvlees. Kijk voor meer informatie over gezond tandvlees of de mogelijke gevolgen van een ontsteking op de website van de NVvP.

Gezondheid begint in je mond

Een gezond tandvlees is van groot belang voor het welzijn en de algemene gezondheid. Als je een ontsteking aan je tandvlees niet laat behandelen, dan kan dat erger worden. Het kan uiteindelijk zelfs lijden tot het verlies van je tanden!

Behalve het feit dat het je zelfbeeld ernstig aantast, zorgt het er ook voor dat je minder goed kunt kauwen. Uiteindelijk lijdt dit allemaal tot een afname van de kwaliteit van leven. Het is dus belangrijk dat je er iemand naar laat kijken.

Bezoekje aan de tandarts

Door het corona-virus waren de tandartsen en mondhygiënisten even dicht. Maar ze zijn inmiddels alweer hard aan het werk. Heb jij dus ergens last van? Schroom dan niet en maak direct een afspraak.