Stapsgewijze verruiming voor recreatieve verhuur

Foto: Afbeelding van chulmin park via Pixabay

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond komt met een versoepeling. Campings en recreatieparken in de regio mogen weer gaan verhuren.

Persbericht gemeente Goeree-Overflakkee

De versoepeling gaat in vanaf vrijdag 15 mei. Het gaat wel met verantwoorde stappen, beginnend met 25 procent verhuur voor verblijven met eigen sanitaire voorzieningen.

Versoepeling

Het is niet de eerste versoepeling. Zo zijn onlangs de parkeerplaatsen van de stranden weer volledig open gegooid. En is het vanaf 9 mei al mogelijk om dag en nacht te verblijven op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden. Hierbij was wel de voorwaarden dat er sprake was van vaste verhuur of eigendom van het verblijf.

De versoepeling is mogelijk doordat de druk op de zorg steeds verder afneemt. Tijdelijke zorglocaties worden gesloten en afgebouwd en de besmettingsgraad daalt. Daardoor is het mogelijk om ook de verhuur van verblijven met eigen sanitaire voorzieningen te verruimen.

Stappen

Het verruimen van de huur gaat gebeuren in stappen. Deze zijn als volgt.

  • 15 mei – 25 % verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • 22 mei – 50 % verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • 29 mei – 75 % verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • 1 juli – In heel Nederland mogen alle voorzieningen op campings en vakantie parken 100 % verhuren

Monitoring

De verruiming is in overleg met de burgemeesters van de gemeenten binnen de regio. Wel geldt te allen tijde dat de stappen afhankelijk zijn van de besluitvorming van het kabinet. Elke week wordt er daarom gemonitord en geëvalueerd.

Op het moment dat het aantal corona-besmettingen in de regio weer stijgt, is de kans dat de versoepelingen worden teruggedraaid of uitgesteld.

Medewerking

Met de versoepelingen blijven de basisregels gewoon staan. Horeca blijft voorlopig dicht. Was je handen goed, houd anderhalve meter afstand van elkaar en bij gezondheidsklachten blijf je thuis. De medewerking van alle beheerders en toeristen is dan ook keihard nodig.

“We doen dit met elkaar,” benadrukt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman nog extra. “We zijn heel blij dat we behoedzaam weer toeristen kunnen ontvangen op ons prachtige eiland. Maar tegelijkertijd roep ik iedereen op, inwoners, ondernemers én gasten, om zich goed aan de geldende regels en richtlijnen te houden. Samen moeten we voorkomen dat het aantal besmettingen toeneemt. Neem uw verantwoordelijkheid en wijs elkaar zo nodig op de regels in deze bijzondere periode.”