Campings en recreatieparken overdag weer open

Foto: Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

De nieuwe noodverordening vervangt die van 30 maart. Deze is woensdagmiddag om 14.00 uur van kracht gegaan.

Door Sam Fish

In de nieuwe noodverordening wordt gesproken over het sporten voor kinderen en het openen van het basisonderwijs. Maar het belangrijkste punt voor veel mensen is ook een punt dat niet eerder is afgekondigd door het kabinet. Recreatieparken, campings, strandhuisjes en jachthavens gaan weer open voor dagverblijf.

Details

Over de details over de nieuwe regeling is niet veel bekend. Alleen dat mensen tussen 7.00 en 22.00 uur welkom zijn op de eerder genoemde locaties. Dat houdt dus in dat nachtverblijf vooralsnog verboden is.

De nieuwe noodverordening is afgekondigd door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Hij is de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond waar ook Goeree-Overflakkee onder valt. Eind vorige maand besloot hij de parken, campings en jachthavens te sluiten voor recreatiefverblijf. Ook voor vaste gasten en dat leverde nogal wat commentaar op.

Wat verandert niet?

Met het openstellen van het dagverblijf verandert er voor veel mensen een hoop. Maar er blijft ook nog genoeg hetzelfde. Zo blijft het nog altijd belangrijk om anderhalve meter afstand te houden tot andere mensen. Ook roepen ze op om gewoon thuis te blijven als dat kan. Voel je je niet lekker? Moet je hoesten, niesen of heb je koorts? Blijf dan thuis.

Daarnaast blijven ook de gedeelde sanitaire voorzieningen op de recreatie- en vakantieparken gesloten. Hier is het soms lastig om andere mensen te ontwijken en dus de anderhalve meter afstand te waarborgen.

Handhaving

De politie en gemeenten werken samen aan het handhaven van de maatregelen. Zowel de politie als handhaving kan organisatoren, ondernemers en inwoners aanspreken op het niet naleven van de noodverordening. Handelen in strijd met de noodverordening is een overtreding. Hiervoor kan een boete worden uitgedeeld.