Ook milieustraat Goedereede open op afspraak!

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Eerder deze week meldden we dat de milieustraat van Goedereede voorlopig dicht zou blijven. Dat is nu dus al veranderd!

Vanaf vrijdag 17 april is de milieustraat op de kop van het eiland weer op afspraak bereikbaar. De afspraken kunnen gemaakt worden voor drie momenten.

  • Woensdag van 15.30 tot 18.00 uur
  • Vrijdag van 15.30 tot 16.30 uur
  • Zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur

Eerder ging de milieustraat in Middelharnis ook open op afspraak. De twee werden gesloten doordat het te druk werd. Daardoor werd het te gevaarlijk voor de medewerkers.

Regels

De milieustraten zijn dan ook alleen open voor de situaties dat mensen écht niet kunnen wachten met het wegbrengen van afval. Er worden dan ook strikte regels gehandhaafd. Zo moet je een afspraak hebben met invulling van je persoonsgegevens én het kenteken van het voertuig waarmee je komt. Maar dat is niet alles.

  • Binnen de openingstijden van de milieustraat mag er per 5 minuten één auto naar binnen. Je hoeft niet binnen die tijd ook weer weg te zijn, maar binnen die tijd moet je je dus wel melden.
  • Moet je meerdere keren naar de milieustraat om grofvuil te dumpen? Maak dan meerdere afspraken. Elke afspraak is voor één voertuig en één storting.
  • Kom je zonder afspraak of ben je veel te vroeg/te laat, dan krijg je geen toegang. De afspraak wordt nog voor de poort gecontroleerd.
  • Kom met maximaal twee personen in het voertuig.
  • Volg de aanwijzingen op van de medewerkers.
  • Houd de anderhalve meter afstand in de gaten en kom niet als je gezondheidsklachten hebt.

Belangrijk

Een paar weken terug werden beide milieustraten op het eiland gesloten in verband met het corona-virus. Het was te druk en mensen hielden zich niet aan de maatregelen. Bij de sluiting van de milieustraat gaf de gemeente aan direct te gaan kijken naar een oplossing. Het is tenslotte helemaal niet handig om nergens je grofvuil kwijt te kunnen.

“De gemeente vindt het belangrijk dat mensen hun afval in kunnen leveren,” zegt een woordvoerder van de gemeente. “Maar de veiligheid van onze medewerkers en inwoners staat altijd voorop. De milieustraat in Middelharnis kan op deze manier open, maar we blijven goed kijken hoe het loopt.”