FOTO’S – Burgemeester bezorgt ouderen een bloemetje

Foto: Sam Fish

Een leuke verrassing voor de zelfstandig wonende ouderen van Ouddorp. Ze kregen op Goede Vrijdag een bosje bloemen van niemand minder dan de burgemeester. (zie de foto’s onderaan het bericht)

De bloemenactie is onderdeel van een landelijke actie die is opgezet door Rapper Ali B, ouderenbond ANBO en de sierteeltindustrie. Door het hele land werden op vrijdag 10 april bosjes bloemen bezorgd bij 150.000 ouderen. Thuiszorgorganisatie Careyn had zich aangemeld voor Goeree-Overflakkee.

De burgemeester hoefde niet lang na te denken toen haar werd gevraagd om ook een aantal bossen te bezorgen. Het is tenslotte een mooie manier om ouderen die zelfstandig wonen een fleurige dag te bezorgen. Helemaal nu ze geen bezoek mogen krijgen door het corona-virus. “Het is goed om onze ouderen te laten weten dat we aan hen denken. Beperk bezoek, maar houd contact.”

Aanspraak

En dat was zo. De kleurrijke ruikers die ze rondbracht samen met Careyn-wijkverpleegkundige Kim Nuij werden zeer gewaardeerd. Zo reageerde mevrouw Tanis blij verrast. “Wat mooi en wat lief! De bloemen krijgen een mooi plekje in de woonkamer.”

De burgemeester was niet alleen bloemenbezorgster, maar ze ging ook in gesprek. Natuurlijk wel vanaf een afstandje. Ze hield zich netjes aan de anderhalve meter. “Ja, die afstand he. We zullen even moeten volhouden,” verzuchtte mevrouw Nuij toen de burgemeester zei dat ze helaas niet binnen kon komen. “Het is niet altijd even makkelijk. Gelukkig heb ik zelf de tijd om te koken, dus daar heb ik niemand voor nodig. Ik ben heel blij met de thuiszorg. Ze helpen me heel goed en zo is er toch wat aanspraak.” Ook voor mevrouw Koese-Westhoeve was het een verrassing. “Wat lief, ontzettend bedankt! Jij ook bedankt voor alles, Kim!”

Het artikel gaat verder onder de video

Extra contact

De bloemengroet is nu speciaal voor cliënten van thuiszorgorganisatie Careyn. Careyn vindt het belangrijk in deze dagen iets extra te kunnen doen voor ouderen. Eerder kreeg elke cliënt al een kaart met een bemoedigende boodschap.

“Als wijkverpleegkundige zie ik zeker in deze tijd veel eenzaamheid onder de ouderen. Soms zijn wij de enigen die ze op een dag zien,” vertelt wijkverpleegkundige Kim. “Zeker in deze tijd moeten wij kritisch zijn rond het contact met onze cliënten. Dat betekent dat we soms moeten kiezen voor de telefoon in plaats van een huisbezoek. Deze bloemenactie is net dat extra contactmomentje.”

Dat kan burgemeester Grootenboer-Dubbelman goed begrijpen. “Ik kan niet overal bloemen bezorgen. Maar ik wil wel alle mensen die het nodig hebben laten weten dat ze niet alleen zijn. Er wordt aan hen gedacht en we doen dit samen. Jong en oud,” aldus de burgemeester.

De rest is niet vergeten

Deze actie was natuurlijk speciaal voor Careyn, maar de rest is zeker niet vergeten. De burgemeester is zeker wel van plan om ook andere ouderen die met thuiszorg zelfstandig wonen te verrassen met een bloemengroet namens het gemeentebestuur. “Daarmee steunen we gelijk onze lokale kwekers. Ik vraag ook aan onze inwoners om in deze tijd naar elkaar om te zien. Breng bijvoorbeeld iemand een bosje bloemen, of stuur een mooi kaartje. Natuurlijk kan een telefoongesprek ook een hoop doen voor een mens. Het is voor ons een kleine moeite, maar het kan voor iemand het verschil maken.” Na de ‘bloemenbezorgronde’ sprak de burgemeester haar waardering en dank uit richting de medewerkers van de thuiszorg en al het zorgpersoneel. “Zij zijn het die in deze moeilijke tijd voor ons klaarstaan en zorgen voor de mensen die wij liefhebben.”

Thuiszorg krijgt bloemetje van de gemeente Thuiszorg krijgt bloemetje van de gemeente

Thuiszorg krijgt bloemetje van de gemeente Thuiszorg krijgt bloemetje van de gemeente