Weer 5 mensen positief getest op corona-virus

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

GGD Rotterdam-Rijnmond meldt dat er de afgelopen 24 uur weer vijf mensen een positieve testuitslag hebben teruggekregen. In de afgelopen 24 uur zijn ook 3 mensen overleden.

Door Sam Fish

De teller voor Goeree-Overflakkee staat op dit moment op 205 positieve corona-testen. We willen echter wel benadrukken dat dit niet de exacte cijfers zijn. Lang niet iedereen met klachten wordt getest en dus is een exact aantal corona-patiƫnten niet vast te stellen.

Op dit moment worden alleen zorgmedewerkers, mensen in risicogroepen en mensen met extreme klachten getest.

CuraMare

Ook CuraMare heeft een nieuwe corona-kaart gedeeld. Daarop is te zien dat er in de afgelopen 24 uur drie mensen zijn overleden aan het virus. Daarmee komt het aantal sterfgevallen binnen CuraMare op 34 te staan. In totaal zijn er binnen CuraMare 140 mensen met een corona-besmetting. Dat is er in totaal 1 meer dan gisteren. Alle cijfers en details zijn te vinden op het kaartje onderaan het bericht.

Maatregelen

Doordat niet iedereen getest wordt, en omdat ook niet bekend is waar op het eiland de andere corona-patiƫnten wonen, is het belangrijk om alert te blijven. Zorg ervoor dat je altijd anderhalve meter afstand bewaart. Nies en hoest in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes die je meteen weg kunt gooien.

Alleen op die manier kunnen we het corona-virus stoppen. Want het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

CuraMare corona-kaart 10 april