Campings in de hele regio gaan voorlopig dicht

Foto: Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft bepaald dat in de hele regio de campings dichtgaan. Dat hebben ze bekendgemaakt op hun website.

Door Sam Fish

De campings worden in de hele regio gesloten om recreatief gebruik tegen te gaan. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb besloten. Hij is de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en mag deze beslissing dus nemen voor het hele gebied.

“Mijn oproep is: blijft thuis,” benadrukt hij. “Alleen samen kunnen we verdere verspreiding van het virus voorkomen. Het is onverantwoord om naar deze plekken te komen voor recreatie. Neem de maatregelen serieus.”

Uitzondering

Om mensen ook echt weg te houden worden de sanitaire voorzieningen gesloten. In deze gebouwen is de anderhalve meter afstand van elkaar ook niet altijd te garanderen. Ook is de verhuur van de campingplaatsen en andere nachtverblijven niet toegestaan. Er is wel een uitzondering voor permanente bewoners, vaste plekken en gebruik door seizoenarbeiders.

Mensen die een vaste plek op de campings huren worden gevraagd thuis te blijven. De Veiligheidsregio hoopt dat deze mensen de komende periode geen gebruik maken van hun vaste locatie.

Noodzaak

Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn de burgemeesters van de kustgemeenten in de regio blij met de maatregel. Zij onderschrijven ook de noodzaak ervan. Eerder deze week riepen een paar campingbazen al op om de campings gedwongen te sluiten. Daar is nu dus gehoor aan gegeven.