Gemeente sluit voorlopig beide milieustraten

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft besloten de milieustraten in Goedereede en Middelharnis te sluiten. Dit gebeurt vanaf dinsdag 24 maart.

De gemeente laat weten dat het te druk is op de milieustraten. Daardoor kunnen de aanwezige medewerkers de toestroom niet meer goed en veilig stroomlijnen. Daarnaast is geconstateerd dat de getroffen richtlijnen om verspreiding van het virus te verminderen, door een groot deel van de bezoekers niet werden opgevolgd.

Lente schoonmaak

Veel mensen kunnen niet naar hun werk en dus is dit voor hen hét perfecte moment voor een lente schoonmaak. Ook worden er veel klusjes afgehandeld, want er is nu tijd voor. Daardoor zijn de bezoekersaantallen de afgelopen dagen aanzienlijk hoger dan normaal. Hierdoor zijn ongewenste situaties ontstaan doordat mensen te dicht op elkaar stonden.

Gezondheid gaat voor

“Wij vinden de gezondheid van onze medewerkers en inwoners belangrijk,” zegt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “Daarom hebben wij moeten besluiten om de milieustraten op het eiland vanaf dinsdag 24 maart te sluiten.”

De gemeente gaat de komende tijd gebruiken om te kijken op welke manier ze wél door zouden kunnen gaan. “We moeten echter de onverantwoorde situatie van de afgelopen dagen zien te voorkomen. Het grotere belang is om de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan.”