Uitstel van betaling voor lokale ondernemers

Foto: Pixabay; Alexas_Fotos

Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) komt de lokale ondernemers en ZZP’ers tegemoet die het zwaar hebben door de corona-crisis.

Door Sam Fish

SVHW geeft ondernemers en ZZP’ers meer ruimte om de lokale belastingen te betalen. Op deze manier hopen ze enige financiële verlichting te creëren. De omzet van veel ondernemers en ZZP’ers staat op het moment namelijk erg onder druk door de corona-uitbraak.

Termijnen en uitstel

Allereerst maakt SVHW het mogelijk om te betalen in termijnen via automatisch incasso. Dit kan in acht tot tien maanden, dat is afhankelijk van de afgiftedatum van de machtiging. Daarnaast kunnen ondernemers en ZZP’ers een uitstel van betalen aanvragen tot uiterlijk 31 augustus 2020.

Regel het snel

Ondernemers en zelfstandigen die hier gebruik van willen maken kunnen dit snel en gemakkelijk regelen via www.schw.nl. Op diezelfde website staat ook meer informatie over de regelingen. Doe je dit liever telefonisch? Geen enkel probleem. Bel dan met 0186-577 222 of 0800-577 222.

SVWH

SVWH is een gemeenschappelijke regeling op het gebied van lokale belastingen van Waterschap Hollandse Delta. Hierbij zijn dertien gemeenten aangesloten, onder wie dus ook Goeree-Overflakkee. SVHW is een zelfstandige overheidsorganisatie die WOX-waarden vaststelt en de lokale belastingen heft en int.