Koninklijke Onderscheiding voor Peter Meijer

Foto: © Wim van Vossen Fotografie

Peter Meijer uit Goedereede heeft een bijzonder weekend achter de rug. Eentje die hij niet snel zal vergeten. Hij kreeg op vrijdagavond 28 februari namelijk een Koninklijke Onderscheiding opgespeld.

Foto’s door Wim van Vossen

Vrijdagavond was zijn afscheidsreceptie van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM). Het afscheidsfeestje vierde hij in Stellendam met vrienden, familie en collega’s. Maar ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman kwam langs. Zij mocht het lintje opspelden.

Verdiend

Peter Meijer heeft het lintje gekregen voor zijn jarenlange inzet bij de KNRM in Stellendam. Hij begon in 1994 als opstapper en werd in 2005 benoemd tot plaats-vervangend schipper. “Peter, je wordt omschreven als een betrokken vrijwilliger,” zegt de burgemeester in haar toespraak. “Je was jarenlang een stabiele kracht van het reddingsstation. Mede door jou was het mogelijk dat de reddingsboten van Stellendam 24 uur per dag inzetbaar waren.”

Aanstekelijk

En Peters enthousiasme voor het vrijwilligerswerk werkt aanstekelijk. Want hij legt zijn taken neer, maar zijn dochter heeft dezelfde passie. Zij werkt inmiddels als aankomend opstapper bij het reddingsstation in Stellendam. Zo kan hij het wel en wee toch nog een beetje volgen, al is het vanaf een afstandje.

Tijdens deze bijzondere avond nam Peter op 55-jarige leeftijd afscheid van de KNRM.

Koninklijke onderscheiding voor Peter Meijer