Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; dbreen

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 2 maart een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Boek & Film – Het schaakmeisje

Het boek of de film. Welke vind jij beter? Reserveer een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf. Woensdagavond 4 maart wordt in Bibliotheek Ouddorp de film naar het boek “Het schaakmeisje” van Tim Crothers vertoond.

Phiona Mutesi is een jonge, analfabete vrouw die opgroeide in Oeganda. Ze was voorbestemd tot het leven dat haar dorpsgenoten leefden: in armoede. Tot ze een schaakbord tegenkwam. Al op haar elfde was ze nationaal schaakkampioen, en op haar vijftiende won ze tegen alle verwachtingen in het belangrijkste jeugdschaakkampioenschap van Afrika. Het schaakmeisje is Phiona’s bijzondere en inspirerende levensverhaal. Van haar jeugd in een sloppenwijk in Oeganda, de uitdagingen waar ze voor stond in haar nog jonge leven, de veel te vroege dood van haar vader, en vooral haar aangeboren talent voor het schaakspel dat haar een nieuwe kans in het leven heeft geschonken.

Bibliotheek Ouddorp | woensdag 4 maart | tijd 19.30 – 21.30 uur | toegang € 5,- / € 3,- voor bibliotheekleden

Informatiemiddag 55+ club

Op woensdag 4 maart komt boswachter Ted Sluijter langs voor een informatiemiddag bij de 55+ club in Ouddorp. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,50 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

De Kop van Goeree is een ware schatkamer voor de natuur. Het duingebied, de Kwade Hoek, de Scheelhoek. Je zal het maar in je achtertuin hebben. En niet te vergeten: het Haringvliet. Want ruim een jaar geleden was het dan zover. Voor het eerst in bijna 50 jaar kon zeewater het Haringvliet instromen via een kier in de sluizen. Een historisch moment, zeker voor trekvissen die via het Haringvliet de rivier op willen om er te paaien en eieren af te zetten.

Klaverjasavond

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 5 maart een klaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 2,00 per persoon. Voor verdere info: Anneke Bakker, telefoon: 612175/06-46 30 78 10.

Vaste agendapunten

Er zijn op Goeree-Overflakkee niet alleen losse activiteiten of evenementen die eenmalig worden georganiseerd. Er zijn ook wekelijks terugkerende activiteiten waar je naartoe kunt. Daarom ook deze even op een rijtje.

  • Maandag

Leescafé

Houd je van lezen, maar vindt je dat lastig om te doen? En ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het leescafé in de bibliotheek van Middelharnis. Deze is elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur en helemaal gratis toegankelijk. In het leescafé wordt een verhaal voorgelezen terwijl je zelf meeleest. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen is. Iedereen die moeite heeft met lezen in het Nederlands is meer dan welkom

  • Dinsdag

Taalcafé

Is je Nederlands niet zo goed als je zou willen en wil je beter worden? Dit is je kans. Elke dinsdag is in de bibliotheek van Middelharnis het taalcafé geopend. Dit is van 13.30 tot 15.00 uur. Bij het taalcafé kun je op een laagdrempelige manier oefenen om beter Nederlands te spreken. Het beter leren spreken en lezen staat voorop. Maar het ontmoeten van leuke nieuwe mensen is een leuke bijkomstigheid!

Sjoelmiddag

Stichting ZIJN houdt elke dinsdag een sjoelmiddag in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Deze middag is van 13.30 uur tot 15.00 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, (0187)- 483366 of e-mail [email protected]

Koersballen in Goedereede

Elke dinsdagmiddag wordt er een potje Koersbal gespeeld in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Het koersballen kan van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste twee maanden is er geen contributie, zo kun je makkelijk kijken of het bevalt. Daarna kost het koersballen € 4,- per maand. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en de punten worden bijgehouden door Toni Grinwis. Aanmelden of toch iets meer informatie nodig? Bel naar 06 31 00 06 04 of stuur een e-mail naar [email protected]

Breicafé Sommelsdijk

De dames van de breiclub zijn op het goede idee gekomen om omslagdoeken te breien en haken voor rolstoelafhankelijke mensen. Zo zitten ze er lekker warm bij in deze koude dagen. Komt u ook meehelpen? Elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. De entree bedraagt €1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Donderdag

Spelletjesmiddag

Ben je gek op spelletjes? Dan kun je elke donderdagmiddag terecht in de Zwaluw van 13.30 tot 15.30 uur. Er zijn kaartspelletjes zoals klaverjassen, jokeren en bridgen. Maar er is ook ruimte voor Oud-Hollandse spelletjes. De entree bedraagt € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Koersballen in Ooltgensplaat

Op donderdagmiddag wordt er van 14.00 tot 16.00 uur koersbal gespeeld in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. En er is plaats voor nieuwe leden. Aanmelden kan via [email protected] of 0187-48 33 66, toets 1.

  • Vrijdag

Digicafé

Elke vrijdag kun je van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Middelharnis terecht voor het digicafé. Daar kun je naartoe voor al je vragen op digitaal gebied. Van het installeren van een programma tot het sturen van een e-mail of het opslaan van foto’s. Ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop ben je welkom in het digicafé. Cursisten van de cursus Klik & Tik kunnen dit moment ook gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Dansavond

Om de veertien dagen is er op vrijdag een dansavond waarbij de gezelligheid voorop staat. Naast het dansen is er tijd voor koffie met wat lekkers, een praatje en lekkere hapjes voor wie dat wil. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. U kunt zich aanmelden vóór de woensdag om eens vrijblijvend te komen kijken of het misschien iets voor u is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187- 483366, toets 1 of e-mail [email protected]