Let op! Controle hondenbelasting van start

Foto: Nadine Moerenhout

Op Goeree-Overflakkee is het nog steeds verplicht om hondenbelasting te betalen. Om te kijken of dat ook echt gebeurt wordt er de komende maanden gecontroleerd.

Door Sam Fish

Op Goeree-Overflakkee wordt de hondenbelasting bijgehouden door SVHW. De controle wordt elk jaar uitgevoerd door Legitiem BV. Dit is belangrijk om te weten als er wordt aangebeld. Dan kun je controleren of je de goede aan de deur hebt.

Belasting

Voor elke hond die je hebt moet je belasting betalen. Treft de controleur een hond aan waarvoor niet betaald wordt, dan melden zij dat bij SVHW.

Hoeveel belasting je precies betaalt is afhankelijk van het aantal honden dat je hebt. Heb je pas sinds kort een hond (erbij)? Dan is het belangrijk om dit aan te geven bij de gemeente. Zo voorkom je een boete. Het is namelijk zo dat je dan met terugwerkende kracht moet betalen. En als je net een oud beestje uit het asiel hebt gehaald is dat een grote aanslag op de bankrekening.

Verandering

Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen hond meer hebt, of dat je net verhuisd bent. Ook dit moet je doorgeven bij SVHW. Het is namelijk zo dat je niet in elke gemeente hondenbelasting hoeft te betalen. Ben je dus net naar Goeree-Overflakkee verhuisd? Zorg dan dat alle gegevens helemaal kloppen.

Aanmelden

Heb je één of meerdere honden, maar zijn ze nog niet aangemeld? Doe dit dan bij Mijn SVHW op www.svhw.nl, inloggen kan heel makkelijk met je DigiD.
Liever telefonisch? Dan kan door te bellen naar 0186-577 222 of 0800-02 00 873.

Bron: Gemeente Goeree-Overflakkee

Reacties