Flakkeese flitspalen zorgen voor veel boetes

Foto: Google Maps, Streetview

Dat we op Goeree-Overflakkee vaak geflitst worden is algemeen bekend. Maar het RTL Nieuws heeft per flitspaal de cijfers naar buiten gebracht.

Door Sam Fish

Vorig jaar stond de flitspaal, na een herberekening, op de tweede plaats als het ging om de vaakst flitsende flitspaal van het land. Dit jaar staat wederom Delft op nummer één maar voor Goeree-Overflakkee is er nog steeds een vijfde plek weggelegd.

Top 5 van NL flitspalen

Goedereede

De flitspaal bij Goedereede is misschien wel de bekendste op het eiland. Ga je niet echt met vijftig of minder er doorheen? Dan hang je en kun je zo’n mooie wit-paarse envelop op de mat verwachten. In 2019 is er op de kruising 52.138 keer geflitst. Dat was 405 keer voor het rijden door rood, de andere 51.733 keer werd er geflitst voor het te hard rijden.

Oude-Tonge

Maar de flitspaal bij Goedereede is niet de enige die werkt. Die op de kruising bij Oude-Tonge is ook gemeen. Daar is in 2019 9.799 keer geflitst. Dat was 225 keer voor het door rood rijden op de kruising en 9.574 keer voor het te hard rijden. Voor de duidelijkheid, het gaat hier om het stoplicht op de kruising Bruinisse, Rotterdam en Nieuwe-Tonge. Niet die bij de benzinepomp.

Minder dan vorig jaar

Er is een daling in het aantal uitgedeelde verkeersboetes. In heel Nederland waren dat er in 2019 6,8 miljoen en in 2018 ruim 7,7 miljoen. Volgens het Openbaar Ministerie komt dat doordat er meer auto’s op de weg rijden. Hard rijden is daardoor minder mogelijk. Daarnaast zijn er ook steeds meer apps die bestuurders waarschuwen voor flitsers en trajectcontroles.

Ook op Goeree-Overflakkee is die daling zichtbaar. In Oude-Tonge werd er in 2018 14.880 keer geflitst, in 2019 was dat dus 9.799 keer. Alleen in Goedereede is er een stijging zichtbaar. In 2018 werden daar 44.348 boetes uitgedeeld. Dat waren er in 2019 dus 52.138.

Flitseiland

Gelukkig zijn dit de enige twee op het eiland die écht hun werk doen. En dat terwijl het eiland jaren geleden nog bekend stond als flitseiland. Nu dus geen flitseiland meer, maar pas wel op als je het stoplicht pakt. Ben jij gepakt vorig jaar?

Reacties