Dorpsraad van Melissant houdt bewonersavond

Foto: Google Streetview

Op dinsdag 11 februari houdt de dorpsraad van Melissant een bewonersavond. En niet zomaar eentje. De Gouden Geit wordt uitgereikt.

Tijdens de bewonersavond in de Melishof wordt er precies verteld wat de dorpsraad precies doet. Ook wordt er gesproken over de Unie van Melissant en wat zij doen voor het dorp. Maar dat is niet het belangrijkste. De avond wordt afgesloten met de uitreiking van de Gouden Geit.

Gouden Geit

Elk jaar reikt de dorpsraad van Melissant een prijs uit; De Gouden Geit. Het is een beeldje die wordt uitgereikt aan iemand die veel voor de bewoners van Melissant betekent. De bewoners konden mensen nomineren voor de prijs. Uiteindelijk wordt daar iemand uit gekozen.

Dit jaar komen er 8 mensen in aanmerking voor de jaarlijkse prijs. Dit jaar gaat de strijd tussen de heer H. Leydens, Pieter van der Sloot, Bakker Van Harberden, Corina Kriek, Tinus Troost en Dirk Spahr-Van der Hoek.

Stemmen

De prijs wordt uiteindelijk uitgedeeld aan de persoon met de meeste stemmen. Stemmen is heel makkelijk. Dat kan tot en met 7 februari door een briefje in te leveren bij Jos van Prooijen aan de Nieuweweg 17. Ook kan het door te mailen naar [email protected] of een priv├ębericht via de Facebookpagina van de Unie van Melissant.

De Unie van Melissant

Tegenwoordig is een dorpsraad meer dan een schakel tussen inwoners en de gemeente. Ze houden zich bezig met verkeersveiligheid, hondenpoep en nog veel meer. De raad vervult ook een belangrijke sociale functie in het dorp. Een belangrijke actie was het opruimen van zwerfafval samen met de basisscholen in het dorp. Dit was een samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee. Verder beschikt de dorpsraad ook over een leefbaarheidsplan. Daarmee ontvangen verenigingen en clubs die zich inzetten voor de gemeenschap jaarlijks een subsidie.

Maar om dit allemaal te kunnen doen hebben ze mensen nodig. Zie jij het zitten om een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van Melissant? Meld je dan aan bij Jos van Prooijen.

Meer informatie

De bewonersavond vindt plaats op dinsdag 11 februari in wijkcentrum de Melishof. De deuren openen om 19.00 uur, de avond zelf gaat ongeveer een half uur later echt van start.

Reacties