Wegafsluiting N215 Dirksland week verplaatst

Foto: Pixabay; MableAmber

Vorige week kondigden we aan dat de N215 ter hoogte van Dirksland een heel weekend dicht zou zijn. Dat weekendje is verplaatst.

In de aankondiging stond dat het ging om het weekend van 7 februari. Daarbij was er ruimte voor eventuele uitloop naar het weekend van 14 februari. Nu laat de gemeente weten dat alle werkzaamheden worden verplaatst naar dat tweede weekend. Dit is besloten naar aanleiding van de weersomstandigheden.

De N215 is het komende weekend dus gewoon open. Er hoeft niet omgereden te worden.

Weekend afsluiting

De werkzaamheden aan de weg zijn dus een week verplaatst. De weg zal nu dicht zijn van vrijdag 14 februari om 20.00 uur. Op maandagochtend 17 februari om 05.30 uur is de weg weer bereikbaar. De weg is dan afgesloten vanaf de N57 tot aan de rotonde bij de Watertoren. Al het doorgaande verkeer zal om moeten rijden.

Omleidingen nog hetzelfde

Voor de afsluiting waren omleidingen aangewezen. Deze zijn ongewijzigd gebleven, alleen schuiven ze dus een weekje op.

  • Stellendam is alleen bereikbaar vanaf de N57 via de Korteweg en de Meester Snijderweg.
  • Dirksland is alleen bereikbaar via de N215 vanaf Middelharnis.
  • Melissant is te bereiken via de N57 en de oude Provincialeweg (Plaatweg).
  • Het verkeer vanaf Melissant richting Stellendam en de N57 kan wel over de N215.

Het doorgaande verkeer wordt tijdens het werkweekend omgeleid over Schouwen-Duiveland via de N57 en N59. De extra reistijd is ongeveer een uur, dus houd daar rekening mee als je van huis moet.

Het openbaar vervoer blijft tijdens de afsluiting de normale route rijden volgens de dienstregeling. Fietsers en voetgangers hebben geen last van de afsluiting. Zij kunnen gebruik maken van de vaste routes over de Kraaijerdijk en de Westhavendijk.

Gratis SMS-alert

Wil je op de hoogte gehouden worden van de werkzaamheden? Dat kan makkelijk via een gratis SMS-alert. SMS dan ‘PZH N215 AAN’ naar 1008. Je ontvangt dan alle actuele informatie over de werkzaamheden, de planning en de afsluiting. Bij aanmelding betaal je eenmalig de normale SMS-kosten van je provider. Alle SMS’jes die je vervolgens ontvangst zijn gratis.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de werkzaamheden die uitgevoerd worden aan de N215? Deze horen bij het project ‘N215 Omleiding Melissant-Dirksland’. Hierover is meer informatie te vinden op de website www.zuid-holland.nl/n215

Overige vragen kunnen gesteld worden aan het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland. Zij zijn te bereiken per e-mail op [email protected]. Of telefonisch via 070-441 6622. Dit nummer wordt alleen beantwoord op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

Reacties