N215 bij Dirksland tijdelijk afgesloten voor verkeer

Foto: Pixabay; MableAmber

De provincie Zuid-Holland werkt tijdens het weekend van 7 februari 2020 aan de nieuwe rotonde Staakweg (N215) bij Dirksland.

De N215 is dat hele weekend volledig afgesloten. Dat geldt vanaf de N57 tot aan de Watertoren (Oudelandsedijk). Het verkeer wordt omgeleid via de N57 en de N59.

Weekendafsluiting 

De afsluiting van de weg gaat in op vrijdag 7 februari om 20.00 uur. Hij zal dan volledig dicht zijn tot en met maandag 10 februari 5.30 uur. Het doorgaande verkeer kan dan dus niet langs Dirksland.

Bereikbaarheid 

Tijdens de weekendafsluiting is Stellendam alleen bereikbaar vanaf de N57 via de Korteweg en de Meester Snijderweg. Dirksland is alleen bereikbaar via de N215 vanaf Middelharnis. Melissant is alleen te bereiken via de N57 en de oude Provincialeweg (Plaatweg), maar het verkeer vanaf Melissant richting Stellendam en de N57 kan wel over de N215.

Omleidingsroute 

Het doorgaande verkeer wordt tijdens de weekendafsluiting omgeleid. Ze moeten dan over Schouwen-Duiveland via de N57 en de N59. Dit levert extra reistijd op, je bent een uur langer onderweg. Houd daar rekening mee als je van huis gaat.

Bereikbaarheid ziekenhuis

Het is natuurlijk belangrijk dat het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland bereikbaar blijft voor iedereen. Voor hulpdiensten is het ten alle tijden bereikbaar via. Bezoekers kunnen het ziekenhuis alleen bereiken via de omleidingsroutes.

Omleiding fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers zal er niet veel veranderen, aangezien zij niets te zoeken hebben op de N215. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de weekendafsluiting via de gebruikelijke route over de Kraaijerdijk en de Westhavendijk.

Kerkdienst

Op zondag 9 februari wordt doorgewerkt. Zo kunnen de werkzaamheden in één weekend afgerond worden. Dat zorgt ervoor dat de hinder zo klein mogelijk is. De provincie en gemeente Goeree-Overflakkee houden rekening met de Gereformeerde Gemeentekerk in Dirksland. Tijdens de diensten worden geen werkzaamheden uitgevoerd die geluidshinder veroorzaken.

Onderdeel project ‘N215 Omleiding Melissant-Dirksland’

Er wordt hard gewerkt aan de verkeersveiligheid en doorstroming van de N215 tussen Melissant en Dirksland. Dit wordt gedaan door de provincie Zuid-Holland samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta.

Verschillende maatregelen verbeteren de verkeerssituatie. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een parallelweg, een fietstunnel en twee rotondes. De rotonde Staakweg is daar één van. De fundering van de rotonde is al klaar. Tijdens de weekendafsluiting wordt de rotonde geasfalteerd en aangesloten op de N215.

Reserveweekend 

Het kan zijn dat de werkzaamheden uitlopen door slecht weer. Als dit inderdaad het geval is dan is er een reserve weekend aangewezen om de werkzaamheden af te maken. Dit reserve weekend is een week later. Die gaat in op vrijdag 14 februari 20.00 uur en duurt tot en met maandag 17 februari 5.30 uur.

Gratis sms-alert

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden met de gratis sms-alert. Sms PZH N215 AAN naar 1008 en u ontvangt actuele informatie over de werkzaamheden, planning en afsluitingen. Bij aanmelding betaalt u eenmalig de normale sms-kosten van uw provider. Alle ontvangen sms-berichten zijn gratis.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en over het hele project is te vinden op www.zuid-holland.nl/N215. Vragen kunnen worden gesteld aan Het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland, te bereiken per e-mail: [email protected] of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: 070 – 441 6622.

Reacties