Promotiestand wielerevenementen in gemeentehuis

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Promotiestand wielerevenementen in gemeentehuis

In de centrale hal van het gemeentehuis staat sinds woensdag 20 mei een promotiestand om onder meer aandacht te vragen voor de wielerrondes van Oude-Tonge en Middelharnis, de doorkomst van de Tour de France en de WK Beach Race op het strand van Ouddorp.

Wieleractiviteiten op Goeree-Overflakkee
Op Goeree-Overflakkee vinden in 2015 zeven wielrenevenementen plaats. Hieronder treft u een overzicht en beschrijving aan van deze evenementen.

World Ports Classic
Op 23 en 24 mei wordt de World Ports Classic verreden. Op de eerste dag gaat de tocht van Rotterdam naar Antwerpen, waarbij de wielrenners via Hellevoetsluis, langs Ouddorp, over de Brouwersdam rijden. De tweede dag rijden ze van Antwerpen naar Rotterdam. Aan dit evenement nemen ook internationale wielrenners deel, die ook de Tour de France rijden.

Lees ook: VIDEO: Laatste paal voor nieuwe Groene Zoom flat

Wielerronde Oude-Tonge
Op vrijdagavond 29 mei organiseert GO Live de wielerronde Oude-Tonge. Dit is niet alleen een wielerwedstrijd op de weg, maar er is ook een Dikke Banden Race voor kinderen en een All Terrain Bikes (ATB) Race. Het gehele programma wordt muzikaal omlijst.

Koos Moerenhout Classic
De Koos Moerenhout Classic wordt jaarlijks verreden. Op 30 mei vindt de vijfde editie plaats. Onder de noemer van de Koos Moerenhout Classic worden vier verschillende tochten gereden door Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. De routes variëren van 85 tot 200 kilometer en starten in Steenbergen. De twee langste tochten (160 en 200 kilometer) passeren aan de oostkant Goeree-Overflakkee, tussen Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Er zijn inmiddels al meer dan 1000 inschrijvingen en Koos Moerenhout rijdt zelf ook mee.

Doorkomst tweede etappe Tour de France
De Tour de France start dit jaar in Utrecht. De tweede etappe van de Tour de France komt op 5 juli in de middag door de gemeente Goeree-Overflakkee. De wielrenners komen over de kop van het eiland. Zij fietsen over de N57, de Oosterweg, de Vrijheidsweg, de Groeneweg, de West Nieuwlandsedijk en gaan via de buitenkant van de Brouwersdam het eiland weer af richting de finish bij Neeltje Jans.

Lees ook: Nieuwe panden voor Rivian en Biedermeier

Wielerronde Middelharnis
Het programma van de wielerronde Middelharnis bestaat op 18 juli uit verschillende onderdelen: een Dikke Banden Race voor kinderen, een ATB race, een fun klasse, een sport klasse, een koppelcourse tussen oud profs en prominenten (waar Koos Moerenhout en Erik Dekker ook aan deelnemen) en een amateurwegwedstrijd.

GO Classic
De GO Classic wordt georganiseerd door de Rotaryclub. Het uitgangspunt is om een goed doel te ondersteunen. Een deel van de opbrengst gaat naar de Leontien Foundation, die zich inzet voor mensen met eetstoornissen, en naar een eco-waterproject in het noordwesten van Sri Lanka. Op 12 september worden verschillende afstanden gereden (70, 115 en 150 kilometer). Iedere route gaat over Goeree-Overflakkee.

WK Beach Race Brouwersdam
In 2014 vond de beachrace voor het eerst plaats. Met ingang van 2015 is het een wereldkampioenschap. Op 14 november wordt de strandrace gereden onder auspiciën van de International Cycling Federation (ICF) en de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). De verwachting is dat vele honderden deelnemers uit de gehele wereld naar de Brouwersdam komen.

Promotiestand
De promotiestand in de hal van het gemeentehuis is ingericht met materiaal van de gemeente, 2Wielers Dirksland en Akershoek Fietsen. In de stand is allerlei fietsmateriaal en promotiemateriaal te vinden.

Lees ook: Hart van Nederland op bezoek bij gedupeerden brand

 

Reacties

Cookieinstellingen